SPECT (Single Photon Emission Computed Tomography) szakterület | Orvos Ajánló
Rendben Szolgáltatásunk igénybevételével, honlapunk böngészésével Ön beleegyezik a sütik (Cookie) használatába. További részletek az Adatvédelmi irányelveink oldalunkon.

Szakorvos Ajánló

SPECT   (Single Photon Emission Computed Tomography)

A SPECT (Single Photon Emission Computed Tomography), és a pontosabb képet adó, de költségesebb PET, a nukleáris képalkotó eljárások közé tartoznak. Ez azt jelenti, hogy a vizsgálat során radioaktív nyomjelző anyagot adnak be a betegnek, majd ennek eloszlását egy speciális műszerrel megmérik.

A SPECT a Diagnosztika részterülete.

Csomag ajánló

Orvos/klinika ajánló

Olvasnivaló

  •  

    Ehhez a szakterülethez nincs olvasnivaló.

  •  


Orvosok és klinikák csomagajánlatai

Csomagajánlatokról a következő információkat érdemes tudni... Olvasson tovább [...]

SPECT
Nyirokcsomó, nyirokút szcintigráfia SPECT-CT
Izotópos vizsgálatok

  • Nyirokcsomó, nyirokút szcintigráfia SPECT-CT

A vizsgálat során kis mennyiségű radioaktív anyagot injekcióznak a bőrbe.

A vizsgálathoz nincs szükség speciális előkészületre.
ScanoMed Debrecen
Debrecen
Csomag azonosító
EA-51-57
ScanoMed Debrecen
22.000 Ft
Időpontot kérek
Izotópos vizsgálatok
I-131 egésztest SPECT-CT
Izotópos vizsgálatok

  • I-131 egésztest SPECT-CT
ScanoMed Debrecen
Debrecen
Csomag azonosító
EA-51-63
ScanoMed Debrecen
60.000 Ft
Időpontot kérek
MR Vizsgálat
Gerinc - 3 régió natív MR vizsgálata
A vizsgálatra kérjük, 10-15 perccel hamarabb érkezzen az adminisztráció miatt! Előzményeket és személyes okmányokat kérjük, hozza magával! Felhívjuk pácienseink figyelmét, hogy a vizsgálat díja a szükséges egyéb vizsgálatok elvégzésének árával módosulhat! A vizsgálat feltételei: Mágnesezhető fém és pacemaker nem lehet a testben! A testsúly nem haladhatja meg a 200 kg-ot! Kontrasztanyag beadása esetén: Vesefunkciós labor vizsgálat szükséges (kreatinin 10-145, karbamid 2,8-7,2, GFR 60 felett megfelelő). A vizsgálat előtt 6 órával kérjük, ne étkezzen és csak szénsavmentes vizet lehet fogyasztani! Ha nehezen, vagy csak segítséggel mozog, kérjük, hogy hozza magával kísérőjét, aki a vizsgálat ideje alatt segíti Önt. Felhívjuk a figyelmét, hogy a kiválasztott vizsgálatot (testrész, kontraszt) a radiológus minden esetben a beteggel egyeztetve felülbírálhatja. Ennek megfelelően az ár változhat.
Ár: 137900 Ft
Kód: PH-23-72
Debreceni Egyetem Radiológiai Klinika
Debrecen
Csomag azonosító
AV-54-53
Debreceni Egyetem Radiológiai Klinika
85.900 Ft
Időpontot kérek
SPECT
Mellékpajzsmirigy-szcintigráfia SPECT-CT
Izotópos vizsgálatok

  • Mellékpajzsmirigy-szcintigráfia SPECT-CT

A vizsgálathoz kétféle radiofarmakonra van szükség, így két injekciót fog kapni. Az első injekció beadása után 45 perccel egy SPECT/CT vizsgálat történik, melynek időtartama 20 perc. Ezután rögtön egy másik kamerával a pajzsmirigyéről készítenek felvételeket. Ezután megkapja a második injekciót. 15 perc elteltével egy újabb sorozatot készítenek a nyakáról. A teljes vizsgálat összességében megközelítőleg 2 órát vesz igénybe.

A vizsgálat előtt 4-6 héttel érdemes kikérnie kezelőorvosa tanácsát, hogy mely gyógyszerek szedését szükséges átmenetileg felfüggesztenie, hogy azok ne befolyásolhassák a vizsgálatot. Ez kiemelten fontos, ha pajzsmirigyre ható szereket vagy jódtartalmú étrend-kiegészítőket szed.
Amennyiben a közelmúltban kontrasztanyagos röntgen vagy CT vizsgálata volt mindenképpen jelezze a kezelőorvosának és a vizsgálatot végző személyzetnek!
ScanoMed Debrecen
Debrecen
Csomag azonosító
EA-51-37
ScanoMed Debrecen
39.000 Ft
Időpontot kérek