Kontrasztanyagos röntgenvizsgálatok szakterület | Orvos Ajánló
Rendben Szolgáltatásunk igénybevételével, honlapunk böngészésével Ön beleegyezik a sütik (Cookie) használatába. További részletek az Adatvédelmi irányelveink oldalunkon.

Szakorvos Ajánló

Kontrasztanyagos röntgenvizsgálatok

A bárium-szulfát vízben oldhatatlan, így nem toxikus, ezért a belőle készült különböző sűrűségű szuszpenziók kitűnően használhatók a kontrasztanyagként nyelőcső, gyomor, vékonybél, vastagbél röntgen  vizsgálatára. A kontrasztanyagos röntgen vizsgálat alkalmával a betegek a kontrasztanyagot meghatározott mennyiségben elfogyasztják, vagy a kontrasztanyagot beadják. Jódtartalmú vízoldékony kontrasztanyagot alkalmaznak hysterosalpingographia (HSG), intravénás urographia, retrograd pyelographia és a cystographia esetén.

A Kontrasztanyagos röntgenvizsgálatok a Diagnosztika részterülete.

Csomag ajánló

Orvos/klinika ajánló

  •  

    Ehhez a szakterülethez nincs orvos/klinika.

  •  

Olvasnivaló

  •  

    Ehhez a szakterülethez nincs olvasnivaló.

  •  


Orvosok és klinikák csomagajánlatai

Csomagajánlatokról a következő információkat érdemes tudni... Olvasson tovább [...]

MR Vizsgálat
Gerinc - 3 régió natív MR vizsgálata
A vizsgálatra kérjük, 10-15 perccel hamarabb érkezzen az adminisztráció miatt! Előzményeket és személyes okmányokat kérjük, hozza magával! Felhívjuk pácienseink figyelmét, hogy a vizsgálat díja a szükséges egyéb vizsgálatok elvégzésének árával módosulhat! A vizsgálat feltételei: Mágnesezhető fém és pacemaker nem lehet a testben! A testsúly nem haladhatja meg a 200 kg-ot! Kontrasztanyag beadása esetén: Vesefunkciós labor vizsgálat szükséges (kreatinin 10-145, karbamid 2,8-7,2, GFR 60 felett megfelelő). A vizsgálat előtt 6 órával kérjük, ne étkezzen és csak szénsavmentes vizet lehet fogyasztani! Ha nehezen, vagy csak segítséggel mozog, kérjük, hogy hozza magával kísérőjét, aki a vizsgálat ideje alatt segíti Önt. Felhívjuk a figyelmét, hogy a kiválasztott vizsgálatot (testrész, kontraszt) a radiológus minden esetben a beteggel egyeztetve felülbírálhatja. Ennek megfelelően az ár változhat.
Ár: 137900 Ft
Kód: PH-23-72
Debreceni Egyetem Radiológiai Klinika
Debrecen
Csomag azonosító
AV-54-53
Debreceni Egyetem Radiológiai Klinika
85.900 Ft
Időpontot kérek
Kontrasztanyagos röntgenvizsgálatok
VUR vizsgálat végzése
Kiegészítő vizsgálat

  • VUR vizsgálat végzése
Affidea Magyarország Diagnoscan - Szegedi Tudományegyetem
Szeged
Csomag azonosító
NP-12-14
Affidea Magyarország Diagnoscan - Szegedi Tudományegyetem
3.000 Ft
Időpontot kérek