Genetikai vizsgálatok szakterület | Orvos Ajánló

Szakorvos Ajánló

Genetikai vizsgálatok

A Genetikai vizsgálatok a Diagnosztika részterülete.

Csomag ajánló

Orvos/klinika ajánló

Olvasnivaló

  •  

    Ehhez a szakterülethez nincs olvasnivaló.

  •  


Orvosok és klinikák csomagajánlatai

Csomagajánlatokról a következő információkat érdemes tudni... Olvasson tovább [...]

Genetikai vizsgálatok
CORVITA Genetikai teszt Öröklődő kardiológiai megbetegedésekkel összefüggő ...
Genetikai vizsgálatok

  • CorvitaTM a jelenleg ismert egyik legszélesebb körű genetikai teszt

A sportolással összefüggő, öröklődő kardiológiai megbetegedések („hirtelen szívhalál”) kockázatának értékeléséhez.
PentaCore Laboratórium
Budapest, VIII. ker.
Csomag azonosító
UB-41-97
PentaCore Laboratórium
449.000 Ft
Időpontot kérek
Diagnosztika
Professzori vizit, konzultáció
  • Professzori vizit, konzultáció

Dr Lakatos Péter Prof.
PentaCore Laboratórium
Budapest, VIII. ker.
Csomag azonosító
UB-41-89
PentaCore Laboratórium
30.000 Ft
Időpontot kérek
Genetikai vizsgálatok
Emlő- és petefészekrák - BRCA
Tumorgenetika

  • Emlő- és petefészekrák - BRCA

A közelmúltban vált elérhetővé a petefészekrák célzott terápiájára alkalmazható gyógyszer. A terápia csak akkor alkalmazható, ha a beteg valamilyen káros génhibát hordoz a BRCA1 vagy BRCA2 génekben. A BRCA gének feladata a sejtosztódáskor bekövetkező kétszálú DNS-hibák (ez egy természetes jelenség, mely egészséges sejtekben is előfordul) javítása. Hibásan működő BRCA gének esetében a DNS hibák halmozódhatnak a sejtekben, melyek idővel daganatos megbetegedéshez vezethetnek. Ha túl sok ilyen hiba gyűlik össze egy sejtben, akkor az a sejt elpusztul, ezt a jelenséget használja ki a biológiai terápia. Ennek során egy PARP nevű gén terméke kerül gátlás alá, mely szintén egy DNS hibákat javító enzim. Ha se a BRCA gének, se a PARP gén hatása nem érvényesül, akkor az ilyen sejtek nem képesek azt túlélni és elpusztulnak.

A terápia jelenleg csak petefészekrák esetén érhető el, de a közeljövőben várhatóan alkalmazhatóvá válik hasnyálmirigy- és emlőrák esetében is.

A BRCA gének hibáját örökölni is lehet, ebben az esetben egy élethosszig tartó daganatkockázat növekedésről beszélhetünk, melynek meglétét vagy hiányát szintén fontos ismerni. A BRCA génhiba talaján kialakuló megbetegedés nagyobb valószínűséggel jár rosszabb prognózissal, ez is a korai felismerés mellett szól.

A laboratóriumunkban elérhető vizsgálat során a BRCA1 és a BRCA2 gén teljes kódoló részét, tehát mindazon régióját vizsgáljuk, melyekről ismert, hogy befolyásolják a terápiára adott válaszreakciót (BRCA 1 és BRCA 2 összes exon).

A vizsgálat ára 149.000 Ft (az örökletes hajlam vizsgálatára, vérből, Breaston-BRCA vizsgálat), illetve 299.000 Ft (daganatszövetből).

A vizsgálat átfutási ideje a vérminta vagy szövettani minta kézhezvételétől: maximum 14 munkanap.
PentaCore Laboratórium
Budapest, VIII. ker.
Csomag azonosító
UB-42-33
PentaCore Laboratórium
299.000 Ft
Időpontot kérek
Genetikai vizsgálatok
Tüdőrák – EGFR, KRAS
Tumorgenetika

  • Tüdőrák – EGFR, KRAS

A tüdőrák nem-kis sejtes típusa (NSCLC) kezelésében elsősorban a daganat EGFR receptor genetikai státuszának megállapítására van szükség. Az alkalmazható terápia egy tirozin-kináz inhibitor gyógyszer molekulát tartalmaz, mely az EGFR receptorból kiinduló sejtosztódást serkentő jelzést szakít meg. A terápia csak akkor lesz hatásos, ha a daganat kialakulásában szerepet játszó aktiváló mutációt tartalmaz az EGFR receptor génje. Ma már ismert, hogy ez a gén rezisztencia hibát is tartalmazhat, mely sikertelenné teheti a terápiát. Azonban, ha a KRAS nevű onkogén olyan génhibát tartalmaz, mely továbbra is osztódásra serkenti a sejteket az EGFR-t gátló terápia várhatóan szintén nem lesz hatékony.

A laboratóriumunkban elérhető vizsgálat során az EGFR és a KRAS gén azon régióit vizsgáljuk, melyről ismert, hogy befolyásolja a terápiára adott válaszreakciót (EGFR exon 19, 20, 21 illetve KRAS exon 2, 3 ,4).

A vizsgálat átfutási ideje a szövettani minta kézhezvételétől: maximum 14 nap.

PentaCore Laboratórium
Budapest, VIII. ker.
Csomag azonosító
UB-42-32
PentaCore Laboratórium
149.000 Ft
Időpontot kérek