Jánky György | Késalávaló - a mellplasztika | Orvos Ajánló
Rendben Szolgáltatásunk igénybevételével, honlapunk böngészésével Ön beleegyezik a sütik (Cookie) használatába. További részletek az Adatvédelmi irányelveink oldalunkon.

Jánky György: Késalávaló - a mellplasztika


Késalávaló - a mellplasztika

Plasztikázott Nők Társasága - 2006. március 30.

A műtétre vállalkozó nőknek két csoportja különíthető el, az egyik, akiknek a természet nem adta meg azt a méretet vagy formát, amit elengedhetetlennek éreznek lelki és fizikai kibontakozásukhoz; a másik csoport a (több) szülésen és szoptatáson átesett nők esete, akik mellük megváltozott formáját és nagyságát szeretnék visszakapni.

Formák, méretek, anyagok

Az emlőimplantátumok folyamatos fejlesztésével a formák és méretek, no meg persze a felhasznált anyagok és a minőség széles skáláján válogathatunk, de megválaszthatjuk azt is, hova és milyen módszerrel ültessék a betétet. Az általunk felkeresett plasztikai sebész, Dr. Jánky György, állandó szakértőnk, az izom alá ültetés módszerét részesíti előnyben, azaz egy mell alatti redőben ejtett vágással az implantátumot a mellizom alá, az emlőszövettől elkülönítve helyezi el. Ennek előnye, hogy míg a bőr rugalmassága szinte határtalan (gondoljunk csak a terhesség alatt megnövekedett hasra), addig az izomszövet csak egy ideig enged a nyúlásnak, utána tartja a formát. Másik nem elhanyagolható szempont, hogy ezzel a módszerrel a betét gyakorlatilag nem látható, tapintásra sem árulkodó, s szoptatás esetén is praktikusabbnak tűnik ez az eljárás, mivel az emlőszövet érintetlen, semmiféle befolyással nincs a természetes tejtermelésre.

A beavatkozás és az előzetes konzultációk menete némiképp változó lehet egy-egy orvostól függően, ideális esetben azonban az első találkozás alkalmával az orvos felméri a páciens igényeit, meghallgatja elképzeléseit, elmondja véleményét, s a közös döntés kialakításában figyelembe veszi a "hozott anyagot", azaz a testalkatot, a csontozatot, a mellek nagyságát, a mellkas szélességét, a testmagasságot. Szintén ekkor kerül sor a felhasznált anyagokról, a műtét menetéről való részletes tájékoztatásra, a kockázati tényezők megbeszélésére, amikről írásbeli tájékoztatást is kapunk. (Számos kockázati tényezővel számolhatunk, bár előfordulásuk igen csekély. Ilyen lehet a kapszuláris kontraktúra, mikor az implantátumot körülvevő kapszula, ami a test természetes reakciója az idegen anyagra, különböző mértékű kényelmetlenséget, keményedést, fájdalmat, esetleg torzulást okoz. A texturált (bolyhos, recés) felületű betétek csökkentik ennek előfordulását. Igen ritkán fertőzés is kialakulhat, ami minden invazív sebészeti beavatkozás velejárója. Ugyanilyen általános kockázati tényező az ideiglenes vagy állandósult érzékvesztés vagy a haematoma. Ritka, de fennáll a kilökődés veszélye is, ekkor a gyógyult seb újra bepirosodik, váladékozni kezd, majd felnyílik, mivel a test igyekszik eltávolítani az idegen anyagot. Ez ezer műtétre számítva egy-két esetben fordul elő.)

Hogy válasszunk?

Érdemes különböző internetes fórumokon tájékozódni, kinek milyen tapasztalatai vannak. Személyes találkozó is segítséget nyújt, eldönthetjük, szimpatikus-e az illető orvos, és mindenképp kérjünk referenciaanyagot, fényképek alapján megtekinthetjük az elvégzett munkákat. Kérjünk árajánlatot, mivel ugyanazzal az alapanyaggal ugyanazért a műtétért az egyik helyen hatszáz ezer forintot, míg egy másiknál több mint egy milliót is kérhetnek.

Mivel melleket nem két-három évre formálnak, hanem másfél-két évtizedre, érdemes jó minőségű betéteket választani. A legdrágábbak nem annyival jobbak, mint azt áruk feltételezné, a legolcsóbbakat pedig tanácsos elkerülni. A gyártó cégek szerint a ciciket körülbelül tizenöt- tizennyolc évig lehet biztonságosan használni, mert elhasználódnak, ugyanúgy, mint szervezetünk is. Ha megtörtént a betét kiválasztása, jöhet a műtét idejének megbeszélése. Ezt célszerű úgy belőni, hogy a megelőző és azt követő napokban lehetőleg ne menstruáljunk, így is nagy trauma éri a szervezetet, nem kell további kellemetlenségekkel fokozni, s maga a vérzés is megnövekedett kockázatot jelenthet. Ezen kívül tanácsos a műtét előtti napokban kerülni a megterhelő, stresszes életkörülményeket. Miután a háziorvostól megszereztük az altatáshoz szükséges leleteket, még a műtét napja egy végső konzultáció keretében mutassuk meg orvosunknak, nehogy helyben derüljön ki valamilyen bonyodalom.

Szilikon mell tapasztalatok

A beavatkozás altatásban történik, az implantátumok behelyezése körülbelül kétszer húsz percet vesz igénybe, de az altatással, ébresztéssel és kötözéssel együtt a műtőben töltött idő másfél óra körül alakul. Ezt követően a szobában lábadozunk, legjobb, az alvás, így az altatóanyag mérgei hamarabb lebomlanak. Másnap sebészünk eltávolítja a kis csövet, ami az esetleges pár csepp vér kivezetését szolgálja, fertőtlenít, kötöz, és indulhatunk is haza, szigorúan kísérővel, és nem a volán mögött. Fájdalmak ekkor már jelentkezhetnek, ez erős izomlázhoz hasonlít, elkerülhetetlen velejáró. Persze fájdalomcsillapítót szedhetünk, emellett van kötelezően előírt antibiotikum is a fertőzés elkerülése végett. Az első pár napon a testhőmérsékletet is mérni kell, harmincnyolc fokig normális, e fölött valami bajt jelezhet a láz. Kádfürdő tilos, deréktól lefele lehet zuhanyozni, felül szivaccsal tisztálkodjunk. Az első három nap elteltével nyugodtan folytathatjuk a szexuális életet, csak értelemszerűen nem szabad gyömöszölni a frissen plasztikázott cickókat. Az előírt melltartót ne vegyük le, de ezen kívül semmi akadálya. (A melltartó egyébként azt a célt szolgálja, hogy a betétet a megfelelő helyre szorítsa.)

Az utógondozás kiemelkedően fontos, ezen múlik ugyanis, hogy nézünk ki majd a jövőben. Az izom alá történt beültetés következtében az izmok feszülnek, ezt nyújtani kell, Az orvos által mutatott fogásokkal tornáztassuk a melleket, ha jól csináljuk, a lehető legtermészetesebbnek tűnő eredménnyel büszkélkedhetünk majd két-három hónap múlva. Mivel a test igyekszik begyógyítani a mesterségesen képzett sebet, fokozatosan szorítja körbe az idegen anyagot, ez masszírozás nélkül merev, kemény mellett eredményez, míg ha dolgozunk rajta, hogy ne szűküljön a belső űr, olyan mozgásteret nyer új mellünk, hogy hanyatt fekve, sportolás vagy egyszerűen a séta közben is egy igazi mellhez hasonlóan természetes hullámzásra képes. Kötéscsere hetente történik, ez jó alkalom lehet arra is, hogy a páciens ránézzen a "félkész" eredményre, van, aki él a lehetőséggel, van, aki kivárja a végső látványt. Varratszedés után folytatódik a gyógyulás, míg végül gyönyörködhetünk vadonatúj melleinkben.

A szépségipar sem új

Négyezer éve Indiában a tolvajokat csonkításokkal büntették, pl. az orr levágásával. Már ekkor próbálkoztak orvosok a hiányzó orrok rekonstrukciójával, sőt, ókori egyiptomi feljegyzések szerint több évezreddel ezelőtt is végeztek szépészeti műtéteket. Újkori története, a háborús sérültek rekonstrukciós műtéteivel kezdődött. Az 1960-as évek közepétől jelentek meg a szilikon implantátumok.

Életvezetésünket innentől nem befolyásolja, szoptathatunk, búvárkodhatunk és repülhetünk bátran! Sőt, ha újra beüt a vissza a természethez mozgalom, aggodalomra semmi ok, műmelleinket minden további nélkül lecsatolhatjuk, sebeink begyógyulnak, üregeink visszahúzódnak. Addig is, annak, aki a természetes dolgokban hisz, lassan beköszönt az alternatíva, a legújabb kutatásokban ugyanis őssejteket hívtak segítségül japán orvosok. Egy ideje próbálkoznak saját zsírszövet beültetésével, de csak az őssejtek bevetésével oldódhat meg az elhalás problémája, ennek segítségével ugyanis kialakulnak a szövetek táplálásához szükséges vérerek. Ezzel párhuzamosan pedig a szilikoncicikben rejlő lehetőségek kezdik felkelteni egy komolyabb iparág érdeklődését is, a British Telecom például már fejleszti az implantátumba ültethető MP3 lejátszót, ami bluetooth kapcsolattal lenne vezérelhető, jönnek a korszerű mellek!


Forrás: http://janky.hu/index.php?lang=HU&op=rolunk-irtak_kesalavalo-a-mellplasztika

Jánky György csomagajánlatai

Csomagajánlatokról a következő információkat érdemes tudni... Olvasson tovább [...]

Plasztikai sebészet
Implantatum csere ingyenes betétek esetén

Helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozások

  • Implantatum csere ingyenes betétek esetén

Az első orvosi vizsgálat díja: 10.000 Ft, melyet levonunk az elvégzett műtét díjából. A Páciens-nyilvántartásomban már szereplő személyek összes későbbi megjelenése: (kötéscsere, varratszedés, kontrollvizsgálat) díjtalan.

Az alábbi ármegjelölések tájékoztató jellegűek, ettől eltérni felfele és lefele is lehet, ha a beavatkozás természete, fajtája, az elváltozás kiterjedése megkívánja.

Jánky György
Praxis Plasztikai Sebészet
Budapest, XI. ker.
Csomag azonosító
XJ-72-63
Jánky György
450.000 Ft
Időpontot kérek
Plasztikai sebészet
Mellnagyobbítás Implantáció - Csepp alakú betétekkel

Altatásban, egy napos bennfekvéssel végzett műtétek

  • Mellnagyobbítás Implantáció
  • Csepp alakú betétekkel

Betétekkel, altatással, egy napos bennfekvéssel, utókezeléssel együtt.

Az altatásos műtétek díjában benne van az operáció, az egy napos bennfekvés, altatás, kötözések, felhasznált varróanyag, varratszedés, kontrollok, altató orvos és altató asszisztens, műtősnő, műtősfiú, nappalos és éjszakás nővér díja is.

Nincs benne a laboratóriumi leletek elkészítése, és az esetlegesen szükséges gyógyfehérnemű ára.

Az első orvosi vizsgálat díja: 10.000 Ft, melyet levonunk az elvégzett műtét díjából. A Páciens-nyilvántartásomban már szereplő személyek összes későbbi megjelenése: (kötéscsere, varratszedés, kontrollvizsgálat) díjtalan.

Az alábbi ármegjelölések tájékoztató jellegűek, ettől eltérni felfele és lefele is lehet, ha a beavatkozás természete, fajtája, az elváltozás kiterjedése megkívánja.

Jánky György
Praxis Plasztikai Sebészet
Budapest, XI. ker.
Csomag azonosító
XJ-72-68
Jánky György
1.100.000 Ft
Időpontot kérek
Benőtt köröm kezelés
Benőtt köröm - EMMERT plasztika - Mindkét nagy lábujj

Helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozások

 

  • Benőtt köröm - EMMERT plasztika - Mindkét nagy lábujj

Az első orvosi vizsgálat díja: 10.000 Ft, melyet levonunk az elvégzett műtét díjából. A Páciens-nyilvántartásomban már szereplő személyek összes későbbi megjelenése: (kötéscsere, varratszedés, kontrollvizsgálat) díjtalan.

Az alábbi ármegjelölések tájékoztató jellegűek, ettől eltérni felfele és lefele is lehet, ha a beavatkozás természete, fajtája, az elváltozás kiterjedése megkívánja.

Jánky György
Praxis Plasztikai Sebészet
Budapest, XI. ker.
Csomag azonosító
XJ-72-65
Jánky György
55.000 Ft
Időpontot kérek
Plasztikai sebészet
Bőrelváltozások

Helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozások

  • Bőrelváltozások

Anyajegyek, szemölcsök stb.. és egyéb jó- és rosszindulatú bőrdaganatok szövettani vizsgálattal együtt

 

Az első orvosi vizsgálat díja: 10.000 Ft, melyet levonunk az elvégzett műtét díjából. A Páciens-nyilvántartásomban már szereplő személyek összes későbbi megjelenése: (kötéscsere, varratszedés, kontrollvizsgálat) díjtalan.

Az alábbi ármegjelölések tájékoztató jellegűek, ettől eltérni felfele és lefele is lehet, ha a beavatkozás természete, fajtája, az elváltozás kiterjedése megkívánja.

Jánky György
Praxis Plasztikai Sebészet
Budapest, XI. ker.
Csomag azonosító
XJ-72-61
Jánky György
25.000 Ft
Időpontot kérek