SPECT magánrendelések 1. lap | Időpont foglalás | SPECT | Orvos Ajánló

SPECT (Single Photon Emission Computed Tomography) magánrendelések

OrvosAjánló
Orvost, diagosztikát keres?
Vizsgálatot szeretne?
Kíváncsi a legjobb árra?

Hasonlítsa össze őket!

Hívjon mindent elintézünk Önnek!
Szolgáltatásunk ingyenes!

+36 1 490 0120
A hét minden napján
8:00 - 20:00

SPECTPET-CTIzotópos vizsgálatokDiagnosztika
Debrecen
Agy perfuziós SPECT40.000 Ft
Mellékpajzsmirigy-szcintigráfia SPECT-CT40.000 Ft
Értékelés: 9.4/10
Időpontot kérek
DiagnosztikaSPECTPET-CTIzotópos vizsgálatok
Budapest, XIV. ker.

Hibrid képalkotás
• speciális egésztest SPECT-CT vizsgálatok
• PET CT vizsgálatok

Sejtszintű képalkotás: a pozitron emissziós tomográfia (PET)


A PET egy olyan, múlttal rendelkező diagnosztikai eljárás, ami a legtöbb rosszindulatú daganatos megbetegedés, továbbá sok szív, központi idegrendszeri, és gyulladásos betegség gyors, precíz és biztonságos vizsgálatát teszi lehetővé. A PET kamera az emberi test működéséről molekuláris illetve sejt szinten képes képeket alkotni, így feltérképezni az emberi szervezetben lévő kóros folyamatokat.
Hazánkban egyedülálló nyomjelzőanyaggal, a szőlőcukor-molekulához hasonló FDG-vel végzett PET diagnosztikát a rosszindulatú daganatos megbetegedések korai felismerésére, súlyosságának meghatározására, és a kezelés eredményességének lemérésére alkalmazzák. ez a vizsgálat javítja a diagnosztikai pontosságot, ami a páciensek több mint egyharmadánál segít a terápia megváltoztatásához.


Hazánkban évente rengeteg azoknak a daganatos betegeknek a száma, akiknek szüksége lenne PET vizsgálatra.


A PET vizsgálat lényege:
A legmodernebb PET diagnosztikai gépekben már egy kombinált képalkotó rendszerbe építik a PET és a CT kamerát, ezt hívják PET-CT -nek. A PET-CT-k egy vizsgálat során nyújtanak anatómiai, és funkcionális információkat a páciensekről.
A PET vizsgálatnál a páciens radioaktív izotóppal jelzett anyagot kap intravénás injekcióban. Ennek az anyagnak a szervezeten belüli eloszlását észleljük a PET kamerával.
Szőlőcukor molekulát jelölünk meg pozitron sugárzó izotóppal. A beadott anyagot a sejtek anyagcseréjük intenzitásától függően veszik fel. Minél intenzívebb a sejt anyagcseréje, annál több cukrot használ egy időben. A rákos sejtek a kontroll nélküli osztódásuk miatt több cukrot használnak fel, mint a normál sejtek. Megfordítva: a csökkent élettartamú, vagy elhalt sejtek kevesebb cukrot vesznek fel. Így a vizsgálat alkalmas az élő daganatszövet kimutatására és a sikeres kezeléssel elhalt daganattól való elkülönítésére.


A PET-vizsgálat fájdalmatlan. A vele járó sugárterhelés 10 mCi (370 MBq) FDG injektálása esetén 7-10 mSv. A használt jelzőanyaggal kapcsolatban allergiás reakciót nem írtak le a szakirodalomban. Az ezt megelőző natív (intravénás kontrasztanyag nélkül készült) alacsony dózisú CT-leképezés sugárterhelése 2-6 mSv.


A PET-CT vizsgálat menete:
Előjegyzés, előkészületek

A vizsgálat előre egyeztetett időpontban történik. Erről értesítjük levél, fax, vagy telefon formájában.

A vizsgálat több órát is igénybe vehet. Kérjük, hogy pontosan jelenjen meg. Személyi igazolványát, TAJ-kártyáját, és régebbi zárójelentéseit, leleteit, CT, MR filmjeit és/vagy CD lemezeit hozza el.
Az vizsgálat előtt 6 órával ne egyen, de sok cukormentes folyadékot igyon. Gyógyszereit a kezelőorvosa által előírva szedje be. Tablettával kezelt cukorbetegségnél is beveheti a reggeli gyógyszereit, de tartsa be a a 6 órás éhezést. Inzulinos cukorbetegségnél ne változtasson a napi étkezési rendjén és inzulin adagolásán (a magas vércukor szint ronthatja a vizsgálat értékelhetőségét).


Kerülje a testi megterheléssel járó tevékenységet (fizikai munka, sportolás stb.) a vizsgálat előtt 72 órával. Ügyeljen arra, hogy a vizsgálat napján, annak kezdetéig ne fázzon (kerülje a hideg környezetben való tartózkodást, meleg ruházatot viseljen). Ha dohányzik, kérjük, hogy a vizsgálat napján ezt mellőzze.


Terhességnél a vizsgálat nem végezzük el. Szoptatós kismamák a vizsgálat előtt gyűjtsenek egy napra elég tejet, mert a vizsgálat után 24 órán keresztül szüneteltetni kell a szoptatást. Várandósak és kiskorúak kísérőként való megjelenése nem tanácsos.
Ha nehezen, vagy segítséggel mozog, kérjük, hogy hozza magával kísérőjét, aki a vizsgálat ideje alatt segíti Önt.


Megérkezés, bejelentkezés (10-15 perc)

Miután megérkezett azonnal jelentkezzen a PET-CT központ recepcióján. Kérjük, ne késsen, inkább előbb érkezzen, mivel a vizsgálathoz szükséges izotóp néhány óra alatt lebomlik és felhasználhatatlanná válik, így a késés a vizsgálat elvégzését meghiúsíthatja.
A recepción ellenőrzik a személyazonosságát és a TAJ kártya érvényességét. Felveszik az adatait, kitöltik a papírokat, és röviden elmondják a vizsgálat menetét. Ennek alapján egy betegjogi nyilatkozatot kell aláírnia arról, hogy a szükséges tájékoztatást megkapta, és beleegyezik a vizsgálat elvégzésébe.


Állapotfelmérés (15 - 30 perc)

A páciens előkészítésénél előbb az anamnézis (kórtörténet) felvétele történik meg, majd vércukormérést végzünk. Elkérjük a korábbi leleteit, filmeket, CD-ket, ezek közül a vizsgálat értékeléséhez szükségeseket lemásoljuk, majd visszaadjuk. Ha klausztrofóbiás vagy szorong, enyhe nyugtatót hozhat magával és beveheti.


Kérjük, hogy ha kérdése van, vagy valamilyen magyarázatot nem ért, ha úgy érzi, hogy nem kapott meg minden szükséges információt, azt az izotóp beadása előtt jelezze kollégánknak.

Az izotóp beadása után munkatársaink – sugárterhelésük csökkentése miatt – távolságot tartanak Öntől. Ez nem akadályozza meg őket abban, hogy szükség esetén segítséget nyújtsanak. Megértését köszönjük!

Ha a vizsgálati eljárásnál bármilyen zavaró körülményt érzékel, azt is jelezze a munkatársunknak.


A nyomjelzőanyag beadása és nyugalmi időszak (60 perc)

Az állapotfelmérés után szólítjuk a nyomjelző anyag (FDG) beadására, aztán a nyugalmi tartózkodás helyszínére.
A jelzőanyagot vénás injekcióban kapja meg, ami után 60 percet kell teljes nyugalomban várakoznia az erre a célra kialakított helyiségben. A várakozásnál fontos a teljes fizikai és szellemi nyugalmi állapot. A várakozás alatt a bélrendszer pontos ábrázolásához kb. 1 liter víz vagy vízzel higított orális kontrasztanyag elfogyasztására kérjük, aminek mellékhatása ritka, néha hányingert, hasmenést okozhat. A jelzőanyag kiürülésének serkentésére intravénás vízhajtó beadása lehet indokolt.


A 45-60 perces várakozás után, a PET-CT vizsgálat előtt megkérjük, hogy fáradjon ki a mosdóba. A vizelet kiürítése fontos, mivel a várakozás végén beadott FDG egynegyede tömörül a hólyagban, ami zavarhatja a medence elváltozásainak megítélését.


A PET-CT vizsgálat (15-40 perc)

Beszólítjuk a kamera-helyiségbe és ha kell, segítünk felfeküdni a vizsgálóasztalra. Előtte a hölgyeknek a melltartót le kell venni, kivehető műfogsort, ékszereket, piercinget el kell távolítani, de nem kell levetkőzni. A vizsgálatnál az asztal 15-40 perc alatt többször végigmegy Önnel a PET-CT „alagútján”, közben mozdulatlanul kell feküdnie. Az első 1 percben a CT vizsgálat történik, ami kevés zajjal jár. Ez után a PET vizsgálat, ami hangtalan.
A PET-CT kamerában mikrofonok és hangszórók vannak, aminek segítségével kommunikálhat az operátorral.


Ha a vizsgálat alatt problémája adódik, szóljon munkatársunknak!

A vizsgálat után munkatársunk szükség esetén lesegíti a vizsgálóasztalról és ezzel a vizsgálat véget ért.


Távozás

A kamera-helyiség elhagyása után távozhat. A vizsgálatot utáni 24 órában kérjük, hogy kerülje a kisgyermekekkel, és várandós anyákkal való hosszabb együttlétet. Javasolt a bő folyadékfogyasztás és a gyakori vizeletürítés, a jelzőanyag kiürülésének gyorsítása miatt.


Leletkiadás

Munkatársaink tudják, hogy a vizsgálat eredménye sokszor sürgős, ezért már a regisztrációnál az ügyfélszolgálat tájékoztatja arról, hogy lelete mikorra fog elkészülni (ált. 3 munkanap). A leletet személyesen, vagy meghatalmazottja veheti át a vizsgálatot végző központunk recepcióján. Amennyiben a lelet személyes átvétele nem megoldható, akkor postai úton küldjük el Önnek. Az elkészült lelet mindkét példányát és a képi dokumentációt is Ön kapja meg azzal, hogy az egyik példányt juttassa el a kezelőorvosa részére. Amennyiben írásos hozzájárulását adja, lehetőségünk van közvetlenül a beutaló orvosnak elektronikus úton (e-mailben) is megküldeni a leletet.


Agyi PET-CT vizsgálatok

Agyi tumorok agresszivitásának megállapításában, vagy a kezelés hatásosságának megítélésére az agyi PET (pozitron emissziós tomográf), és a CT (computer tomográf) hatékony módszer.

Az agyi PET vizsgálat előtt radioaktív anyagot, radioaktív fluor izotópos szőlőcukrot (FDG-t) vagy aminosavat, a fehérjék építőkövét (C11-metionint) adunk a páciensnek vénás injekcióban. Ez után a páciensnek egy csendes várószobában kell várnia és nem szabad megszólalnia. Ezután következik a leképezés. A bezártság érzés csökkentésére a páciens hunyja be a szemét. Fontos, hogy a vizsgálat alatt mozdulatlanul feküdjön. Ha erre nem képes, azt jeleznie kell a vizsgálatot végző orvosnak.
Agyi PET-CT vizsgálatokat két nyomjelző anyaggal, F18-FDG-vel (Budapesten és Debrecenben is) és C11-metioninnal (csak Debrecenben) csinálunk.

A teljes vizsgálat (F18-FDG) 10-15 perc, C11 metioninnál 20 perc. A PET vizsgálat mellett mindig készül CT felvétel is ugyanezzel a géppel, de ez nem nyújtja meg a vizsgálat idejét.


Előkészítés

A vizsgálat előtt hat órával nem ehet semmit. Csak vizet ihat, mert minden más folyadék és étel tartalmaz cukrot, ami a vizsgálat hatékonyságát rontja. Ha a páciens cukorbeteg, fontos, hogy tájékoztassa erről a vizsgálatot kérő orvost. Munkatársainktól pontos és részletes telefonos tájékoztatást kap az előkészületekről, amikor a vizsgálat időpontja miatt megkeresik.

Sugárterhelés

A vizsgálat sugárterhelése alacsony, hasonlít a CT-vizsgálatokhoz. A vizsgálat után a páciens mehet közösségbe úgy, hogy ez másokra nem jelent kockázatot.

Terhesség

Terhességről vagy annak gyanújáról, és szoptatásnál a páciens tájékoztassa kezelőorvosát, aki ilyenkor megbeszéli a teendőket a nukleáris medicina szakorvossal.


Agyi 18F-FDG PET-CT vizsgálat

Az agyi 18F-FDG PET-CT klinikai alkalmazása főleg az agytumorok kimutatására, malignitási fokának meghatározására való. Az agyi glükózeloszlás leképzésével diagnosztizálhatók dementiák, epileptogén fókuszok is.


A páciens előkészítése

A vizsgálatra 4-6 órás éhgyomri állapotba jöjjön. Az adatok rögzítése és az anamnaesis felvétele után vércukorszint ellenőrzés történik. A radiofarmakon beadása után 40 percet kell a fektetőben tölteni, nyugalomban, félhomályban. A várakozási idő alatt, folyadékot, illetve hígított kontrasztanyagot nem kell fogyasztania. A tényleges vizsgálat a radiofarmakon beadása után 45. percben (+/- 5 perc) indul. Először egy alacsony dózisú koponya CT-vizsgálatra kerül sor, melyet követ a PET-adatgyűjtés, a PET begyűjtési idő: 10-15 perc.


Agyi 11C-methionin PET-CT vizsgálat


Az agyi 11C-methionin PET-CT vizsgálat célja a tumorsejtek megnövekedett animosavtranszportján alapulva az agyi életképes tumorszövet megtalálása, az agyi tumoros folyamat kiterjedésének meghatározása, a heterogén tumoroknál a mintavétel helyének kijelölése, kezelés után a korai kiújulás kimutatása.


A páciens előkészítése

4 órás éhgyomri állapot után a radiofarmakon beadását perifériás vénába kézi injektálással végezzük. A radiofarmakon beadása után a páciensnek 2-3 percet kell a fektetőben tölteni. A várakozási időben, folyadékot, illetve hígított kontrasztanyagot nem kell fogyasztania. A vizsgálatot megelőzően a betegnek nem szükséges vizelni. A tényleges vizsgálat a radiofarmakon beadását követő 10. percben (+/- 2-3 perc) indul. Először egy alacsony dózisú koponya CT-vizsgálat történik, majd ez után egy 20 perces PET –adatgyűjtés.

 

Értékelés: 9.2/10
Időpontot kérek
AngiológiaBelgyógyászatEndokrinológiaGasztroenterológiaHepatológia
Bécs, VI. ker.
Legmodernebb diagnosztikai és kezelési eljárások

 

 • Konzultáció, másodvélemény
 • Diagnosztika: pl. ultrahang, CT, MR, PET-CT, SPET-CT, nukleáris medicina
 • Ambuláns vizsgálatok, kezelések: pl. endoszkópos vizsgálatok, gyomortükrözés, vastagbél tükrözés, kardiológiai vizsgálatok, szakrendelések
 • Szűrővizsgálatok: különböző szűrőcsomagok
 • Egynapos sebészet: pl. sport-és baleseti sérülések esetén történő artroszkópos beavatkozások (vállízület, térdízület, achilles szakadás)
 • Kezelések: pl. érsebészeti kezelések, onkológiai kezelések (pl. immunterápia)
 • Műtétek: pl. ortopédiai műtétek, általános sebészet, hasi sebészet, idegsebészet, onkológiai műtétek


A fő szakterületek melett specialisták várják akövetkező területeken:

 

 • Másodvélemények készítése
 • Nukleáris medicina
 • PET CT
 • SPET CT
 • Pajzsmirigy diagnosztika
 • Pajzsmirigy kezelés
 • Alagút szindróma
 • Kéztőalagút szindróma


A sebészeten a következő területek kezelésével és műtéteivel foglalkozunk:


Traumatológia

 

 • térdműtétek
 • keresztszalagműtétek
 • szalagplasztika
 • vállműtétek
 • bokaműtétek


Ortopédia

 

 • csípőprotézis
 • térdprotézis
 • térdműtétek
 • vállprotézis
 • könyökprotézis
 • bokaprotézis


Plasztikai sebészet

 

 • Arcplasztika
 • Mellnagyobbítás
 • Mellkisebbítés
 • Zsírleszívás


Perifériás idegek sebészete

Értékelés: még nem értékelték
Időpontot kérek
 Orvosok és klinikák csomagajánlatai

Csomagajánlatokról a következő információkat érdemes tudni... Olvasson tovább [...]

SPECT
Nyirokcsomó, nyirokút szcintigráfia SPECT-CT
Izotópos vizsgálatok

 • Nyirokcsomó, nyirokút szcintigráfia SPECT-CT

A vizsgálat során kis mennyiségű radioaktív anyagot injekcióznak a bőrbe.

A vizsgálathoz nincs szükség speciális előkészületre.
ScanoMed Debrecen
Debrecen
Csomag azonosító
EA-51-57
ScanoMed Debrecen
25.000 Ft
Időpontot kérek
SPECT
FNH-kimutatás SPECT-CT-vel kiegészitve
Izotópos vizsgálatok

 • FNH-kimutatás SPECT-CT-vel kiegészitve
ScanoMed Debrecen
Debrecen
Csomag azonosító
EA-51-47
ScanoMed Debrecen
30.000 Ft
Időpontot kérek
Izotópos vizsgálatok
I-131 egésztest SPECT-CT
Izotópos vizsgálatok

 • I-131 egésztest SPECT-CT
ScanoMed Debrecen
Debrecen
Csomag azonosító
EA-51-63
ScanoMed Debrecen
60.000 Ft
Időpontot kérek
SPECT
Máj vértartalom vizsgálata SPECT-CT
Izotópos vizsgálatok

 • Máj vértartalom vizsgálata SPECT-CT

A májról, az epehólyagról, valamint az epeelválasztás és -ürülés folyamatáról nyújt információt ez a vizsgálat.

A vizsgálatra éhgyomorra kell érkezni, a máj kiválasztása és az epehólyag megfelelő telődése érdekében. Ezért kérjük, a vizsgálat előtt 4-6 órával már ne étkezzen, és csak szénsavmentes vizet fogyaszthat!

A vizsgálat előtt 4-6 héttel érdemes kikérnie kezelőorvosa tanácsát, hogy mely gyógyszerek szedését szükséges átmenetileg felfüggesztenie, hogy azok ne befolyásolhassák a vizsgálatot.

Amennyiben Önnek epehólyag műtéte volt, erről mindenképpen informálja a kezelőorvosát és a vizsgálatot végző személyzetet!
ScanoMed Debrecen
Debrecen
Csomag azonosító
EA-51-46
ScanoMed Debrecen
30.000 Ft
Időpontot kérek