Gyermekorvos magánrendelések | Időpont foglalás | Gyermekgyógyászat | Orvos Ajánló

Gyermekorvos magánrendelők

OrvosAjánló
Orvost, diagosztikát keres?
Vizsgálatot szeretne?
Kíváncsi a legjobb árra?

Hasonlítsa össze őket!

Hívjon mindent elintézünk Önnek!
Szolgáltatásunk ingyenes!

+36 1 490 0120
A hét minden napján
8:00 - 20:00

DiagnosztikaUltrahang vizsgálatRadiológiaGyermekgyógyászat
Szigethalom
Has és kismedence ultrahang vizsgálata - felnőtt11.000 Ft
Lábszár ultrahang vizsgálata - felnőtt11.000 Ft
Értékelés: 9.4/10
Időpontot kérek
gyermekorvos, gyermek gasztroenterológus
Budapest, II. ker.
Gyermekgyógyászati szakorvosi komplex vizsgálat21.000 Ft
Gyermekgyógyászati szakorvosi kontroll vizsgálat10.000 Ft
Értékelés: 6.9/10
Időpontot kérek
SzemészetLézerszemészetKontaktológiaGyermekgyógyászatGyermekszemészet
Budapest, II. ker.
• Szürkehályogműtét
• Tiszta lencsecsere
• Lézeres látásjavítás
• Általános vizsgálat
• Ambuláns műtétek
• Kancsalság ellenes műtét
• Egyéb Argon lézerkezelés
• ZöldhályogYag lézer kezelése
• Cukorbetegek szemfenéki Argon lézeres kezelése
• Yag lézer kapszulotómiaComputeres látótér vizsgálat


• Szürkehályogműtét


Professzionális ellátás

Intézeteinkben évente több mint 150 000 műtétet hajtanak végre, aminek hála az operáló orvosok nagy tapasztalattal rendelkeznek. Ugyan nem kritikus állapot, de a homályosodó látás zavaró lehet, főleg az aktívan dolgozók körében. A látás változásának ezen a pontján szüksége lehet a szürkehályog eltávolítására és ebben segíthetünk Önnek.
A Saint James Szemészeti Központ a legmagasabb színvonalú ellátást biztosítja. Kórházainkban professzionális csapat működik, a legmodernebb berendezésekkel találkozhat és kényelmes, családias körülmények fogadják. A fakóemulzifikáció (a világon a legelterjedtebb szürkehályog műtéti eljárás) varrat nélküli sebzáródást biztosít. A műtét 20 perc és az élete visszaállhat a normális kerékvágásba.


Mi a szürkehályog? A probléma azonosítása
Közvetlenül a szemünk színét adó szivárványhártya mögött helyezkedik el a szemlencse, ami normális állapotban átlátszó. A lencse fontos szerepet játszik abban, hogy a fény a szem hátsó részébe, az ideghártyára jusson és így tiszta kép jelenjen meg.
A korral a lencsében szürkehályog jelenhet meg. Ezáltal a szemlencse és a látás elhomályosodik. A szürkehályog kialakulása lassú, a látás fokozatos elhomályosodását okozza. Előfordulhat, hogy a szürkehályog gyorsan, hirtelen alakul ki akár mindkét szemen sérüléstől, vagy gyógyszerek, mint pl. szteroidok mellékhatásaként. Fiatalabb korban is előfordulhat más gyulladásos szembetegségek által.
A vaksági statisztikák egyik vezető oka a szürkehályog, ezért évente a világon több millió szürkehályog műtétet végeznek. Ha úgy érzi, hogy jelentkeznek Önnél a szürkehályog tünetei, vagy műtétet szeretne, forduljon hozzánk bizalommal.


Tünetek - Hogyan lehetek biztos benne?
A szürkehályog tünetei a fényviszonyokkal szoros összefüggésben állnak. Feltűnhet a látás változásában, hogy szürkületben nem lát olyan élesen, mint sötétben vagy nappal.

Más tünetek is jelezhetik a látás megváltozását:
• A színek kevésbé élénkek, mint korábban
• Az olvasás, tv nézés és más napi elfoglaltságok nehezebbé válnak, mint azelőtt
• Vakító napsütés hatására kellemetlenséget, vagy szédülés érezhet
Általában évekig tart a tünetek kialakulása és inkább idősebb korban.

Fontos, hogy cukorbetegek és rövidlátók hamarabb esnek áldozatául a szürkehályog betegségenk. Figyeljen a hirtelen és megmagyarázhatatlan látásélesség változásokra!
Ha szemüvegével nem lát olyan élesen, mint azelőtt és néha kettőslátást tapasztal, kérjük, azonnal lépjen kapcsolatba velünk professzionális segítségért.


• Lézeres látásjavítás

 

A lézeres látásjavítás az excimer lézerrel finoman átformálja a szaruhártya felszínét, megváltoztatva ezzel annak fénytörését.
Több mint 22 millió embert kezeltek sikeresen ezzel az eljárással a világban, ami lehetőséget ad a fénytörési hibák – távollátás/Hypermetropia, rövidlátás/Myopia, és belső szemtengelyferdülés/Astigmia kezelésére is.
Azok, akik alkalmasak a lézeres szemműtétre (10 perces beavatkozás után) élvezhetik a tökéletes látást életük végéig is. Javul az életminőségük, korlátozások nélkül végezhetik munkájukat, és űzhetik kedvenc sportjukat.
Ha meg szeretné tudni, hogy Ön alkalmas-e a lézeres szemműtétre, vagy szeretne többet tudni az eljárásról, kérjük lépjen velünk kapcsolatba.


Kezelés fajtái


PRK


A műtét első lépése, hogy eltávolítjuk a szaruhártya legfelső rétegét, a hámszövetet, ezt követi a néhány másodperces lézeres kezelés. Ezután egy terápiás lágy kontaktlencsét helyezünk a szemre kb. 3 napra.
Az érzéstelenítés szemcseppekkel működik, a műtét fájdalommentes. Enyhe fájdalom- és idegentest érzés van a műtét utáni 24-72 órában. Ez fájdalomcsillapító gyógyszerekkel enyhíthető. A hámosodás 3 nap alatt befejeződik, a panaszok megszűnnek.
A látás a kezelés után rögtön javul, dioptriától függően 1-4 hét alatt tisztul ki teljesen. Az elért eredmény a műtét után 6 hónappal stabilizálódik.
Az Excimer lézer technológiával +4,5 és -8 dioptria közötti fénytörési hibánál lehet a legjobb eredményeket elérni. Ez azt jelenti, hogy még a nagyobb dioptriák is +/- 1.0 dioptrián belüli eredménnyel gyógyulnak. Ennél nagyobb dioptriáknál alacsonyabb dioptria értékű korrekcióra szükség lehet a műtét után is. Ha az eredmény nem megfelelő, egy év múlva lehet ismételni a lézerkezelést.
A kezelés után átmenetileg és mikroszkóppal látható finom homály alakul ki a szaruhártyán, ami az előírt szemcseppek rendszeres használatával pár hét alatt elmúlik. Rosszabb sebgyógyulási hajlamnál előfordulhat, hogy a homály hosszabb ideig megmarad, ilyenkor erősebb gyógyszert kap a páciens.
Ritkán éjszakai szemkáprázást (fényudvar érzékelése a fényforrások körül) tapasztalhat.
A műtét után, 1-2 hétig reggelenként rövid ideig tartó fájdalom és szemszárazság jelentkezhet. Ezek a szaruhártya gyógyulásának természetes reakciói és 3 hónapon belül megszűnnek.


A kezelés menete


Műtét előtt

• Lágy kontaktlencsét 2 hétig, kemény kontaktlencsét 4 hétig nem szabad viselni a műtét előtt;
• A sminket le kell mosni, és a műtét napján nem szabad használni;
• Tilos parfümöt, arcszeszt vagy hajlakkot használni a műtét napján;
• Gondoskodjon kíséretről, aki a műtét után segít a hazajutásban.
A Klinikára érkezés


A műtét előtt megismétlünk pár vizsgálatot (dioptriabemérés, Oculyzer vizsgálat), bármilyen kérdésnél orvosaink és munkatársaink a rendelkezésére állnak.

Előkészítés a műtétre

A műtéti előkészítésnél (kb. 15-20 perc) enyhe nyugtató tablettát és érzéstelenítő szemcseppet kap.

Műtét után

• A PRK kezelés utáni 24-48 órán belül kellemetlen szúró és idegentest érzés, könnyezés, szempirosság, szemfájdalom lehet, amik a 2. nap jelentkeznek és a 3. napra elmúlnak. A panaszok enyhítésére fájdalomcsillapítót adunk.

• Antibiotikum - és enyhe szteroid tartalmú szemcseppeket írunk fel, amit az első héten rendszeresen, majd egyre ritkábban kell használni.
• El kell kerülni a kezelt szem megérintését, dörzsölését.
• A műtét után 4-5 napig otthoni pihenés szükséges.
• Az úszás két hétig tilos.
• A gépjárművezetéstől tartózkodni kell minimum egy hétig, vagy addig, míg a páciens látása nem stabilizálódik.
• Rövidlátás kezelésénél a homályos látás 1-2 hétig, míg távollátásnál 1-4 hétig tarthat.
• A műtét utáni 3 hónapban a látás tisztul és élesedik (távollátó szem kezelésénél ez ritkán tovább is tarthat).
• Ha csak az egyik szemet kezeltük, a másik szemen kontaktlencse viselése ajánlatos, hogy ne legyen zavaró a két szem közötti különbség.
• A páciens zuhanyozhat, fürödhet, hajat moshat, de két hétig el kell kerülni, hogy piszkos vagy szappanos víz menjen a kezelt szembe.
• Váladékos szemnél ajánljuk a szemhéj vattával és felforralt vízzel történő megtisztítását.
• Fontos a szemcseppek előírásszerű és folyamatos használata, és a műtét utáni kontroll vizsgálatokon való megjelenés.


• Intraokuláris Lencsék


Mik a műlencsék?

A műlencse a szürkehályogműtétnél a szemlencse tokzsákjába ültetett műanyag lencse, ami pótolja az eltávolított szemlencse dioptriáját, és alkalmas a szem fénytörési hibáinak korrigálására. A szürkehályog műtét végén a műlencsét az elszürkült lencse helyére ültetjük be, ezt pseudophakiás műlencsének hívjuk.
A műlencsék második típusát, a phakiás műlencséket a rövid- és távollátásnál használják, ami a természetes szemlencse fölé helyezve megváltoztatja a szem optikai teljesítményét. A műlencsék műanyag oldalsó rúgós tagokkal rendelkeznek, amiket haptikának nevezünk. A műlencse rugalmas lábai, haptikái biztosítják a stabil pozíciót a szem belsejében. Manapság a legtöbb beültetett műlencse monofokális, amik távolra nézéskor biztosítják az éleslátást. Más típusú műlencsék is elérhetőek, mint pl. a multifokális műlencsék, amikkel a páciens távolra és közelre is jó lát szemüveg nélkül, valamint az adaptív műlencsék, amikkel korlátozott mértékű alkalmazkodó képesség érhető el.

Milyen lencsét válasszak?

Az elérhető többféle lencse közül az operáló orvos segítségével lehet a legjobb lencsét kiválasztani, figyelembe véve a páciens életvitelét.
A klinikánkon elérhető lencsék


Az AcrySof® IQ műlencse aszferikus optikai korrekciót ad a pácienseknek (a legfejlettebb kamera objektívekhez hasonlóan) a szürkehályogműtét után a legjobb képminőségért. Az AcrySof® IQ egytestű műlencse aszferikus optikával, aminek egyedi anyaga kiszűri a kóros UV sugarakat az ideghártya védelméért, és hajlékonysága miatt a legkisebb bemetszés készítését teszi lehetővé.
Az AcrySof® Toric lencse a szürkehályogműtétek utáni precíz látás visszanyerését szolgálja szaruhártya asztigmiaánál. Optikája aszférikus és UV szűrő tulajdonságú.
Az AcrySof® ReSTOR® multifokális műlencse egyedi technológiájával közelre és távolra is tökéletes látást ad. Az AcrySof® ReSTOR® optikája aszférikus és UV szűrős.

A Cachet Phakiás műlencse, amit a szem elülső részébe, a szivárványhártya és a saját szemlencse elé kell beültetni. Azoknak ajánlott, akik valamiért nem alkalmasak lézeres műtéti eljárásra.
A kezelés fajtái

Hogyan zajlik a műtét?

Ha a szürkehályog még nem alakult ki, mégis szóba jöhet műlencse beültetés, refraktív célú lencsecserére van lehetőség, aminek menete olyan, mint a szürkehályog műtét.


Cachet Phákiás Lencse beültetés
Ez a lencse az Ön szemlencséjével fókuszálja a fényt a retinára javítva a távolra látást. A lencsét a szem elülső csarnokába tesszük, és az addig ott marad, amíg szükséges.
A cachet lencse a rövidlátás korrigálására való, de nem ez az egyetlen rövidlátás korrekciós módszer.
A legelterjedtebb látásjavító módszerek a kontaktlencse és a szemüveg. Mindazonáltal súlyosabb rövidlátás esetén némelyek számára a szemüveg nem jelent vonzó alternatívát, némelyek pedig alkalmatlanok kontaktlencse viselésére.
Vannak lézeres látásjavító eljárások, mint pl. a hullámfront optimalizált PRK, amivel a távolban lévő tárgyak tökéletes látását szemüveg vagy kontaktlencse segítsége nélkül lehetséges. Ám nem mindenki alkalmas a beavatkozásra.
A phákiás lencse beültetése egy másfajta műtéti eljárás a rövidlátás kezelésére. Mindegyik kezelésnek megvannak a maga előnyei és kockázatai, amik ismeretével lehet csak megfelelő döntést hozni a helyes eljárásról.

Bővebb információ az AcrySof Cachet Phákiás lencséről

A cachet lencse az egyetlen phákiás lencse, ami csak Acrysof anyagból, egy olyan puha, rugalmas anyagból készült, amit a szemben történő használatra fejlesztettek ki. Ez egy a szem közepén elhelyezendő lencse, mely a képeket a a szem hátoldalára fókuszálja. A lencse kisméretű műanyag oldalsó rúgóstagokkal lett kialakítva, melyeket haptiknak nevezünk, és melyek a lencsét a beillesztés után a helyén tartják és így nem tapad a szemhez. A lencse, ha szükséges, eltávolítható.


Ön alkalmas Cachet Lencse beültetésére, ha:
• rövid látása -6.0D és -16.5D közé esik
• legalább 21 éves
• látása, így az Ön által viselt kontaktlencse vagy szemüveg dioptriája, az elmúlt egy évben nem változott
• szeme elülső kamrájának mélysége (beleértve a szaruhártyát) legalább 3,2 mm.

Nem javasolt a beültetés

• Korábbi szemgyulladásoknál, (a lencse ezt újra előhozhatja)
• Ha a családban előfordult zöldhályog
• 7 mm-nél nagyobb pupilláknál, mivel látászavarok jelentkezhetnek
• Az endotél sejtek megfelelőnél kisebb sűrűségénél (amennyiben orvosa ezt állapítja meg). Az endotél sejtek körbevéve a szaruhártyát sesgítik tisztán tartani, hogy a fény keresztülmehessen rajta.
• 2.0D-nál nagyobb szemtengelyferdülés, mert az befolyásolhatja az eljárás eredményét.
• Terhesség vagy szoptatásnál
• Cukorbetegségnél vagy
• A szem túlzott dörzsölésénél

A műtét előtt

• Az operáló orvos antibiotikum-tartalmú szemcsepp használatát írhatja fel a műtét előtt egy időtartamra
• Az orvos előírhatja a kontaktlencse-viselés szüneteltetését a műtét előtt
• Az orvos kérheti gyógyszerek szedésének felfüggesztését egy időtartamra a műtét előtt, függően a gyógyszertől és a páciens állapotától
• Tekintettel arra, hogy a műtét után egy ideig nem vezethet, gondoskodnia kell a klinikára, és az onnan történő hazajutásáról.

A műtét napja

A műtétre érkezéskor biztosnak kell lennie abban, hogy minden kérdést feltett. Ha úgy érzi készen áll, szemcseppeket csepegtetünk a szemébe és előkészítjük az eljárásra. Enyhe nyugtatót kínálunk, ami segít ellazulni, és szembe csepegtetve enyhe fájdalomcsillapítót alkalmazunk.
Az eljárás

Az operáló orvos egy kis sebet ejt a szemhártyán. A Cachet lencse behelyezéséhez olyan kis bemetszés szükséges, hogy nincs szükség a seb összevarrásához. Ez után folyadékot csepegtetünk a szembe, ami megvédi a szaruhártya hátsó részét. Majd egy speciális fecskendővel behelyezzük a Phakiás lencsét, úgy hogy az a helyén, a szemben veszi fel végső alakját és kis támasztékai a szivárványhártya és a szaruhártya által alkotott természetes háromszögben rögzülnek. Amikor a lencse a helyére került az operáló orvos eltávolítja a felesleges folyadékot, antibiotikum vagy érzéstelenítő cseppeket csepegtet a szembe, majd letakarja azt egy átlátszó védő réteggel.

Műtét után

A műtét után a pihenőhelyiségben helyezzük el Önt rövid időre. Egy igazoló kártyát kap az implantátumról, amit meg kell őriznie és felmutatnia annak a szemét a jövőben esetlegesen kezelő Ön személynek. 2-6 óra múlva az orvos megvizsgálja Önt, és megméri szémének nyomását, hogy meggyőződhessen, hogy minden rendben ment az eljárásnál. Ha ez megtörtént, Ön hazatérhet. Az orvos azt ajánlja, hogy a nap többi részét pihenéssel töltse, így kerülje a tárgyak emelését vagy az intenzív testmozgást.
Az eljárás után kisebb kényelmetlenségérzetet tapasztalhat. Ha ez túlságosan is zavarja, az orvos fájdalomcsillapítót írhat fel. Az orvos antibiotikum tartalmú szemcseppet írhat fel a fertőzések, és enyhe szteroid tartalmú cseppet a duzzanat csökkentésére. Nagyon fontos az orvos utasításainak pontos követése a cseppek használatára vonatkozóan. Oda kell figyelnie, hogy ne dörzsölje a szemét, mivel az a lencse elmozdulását okozhatja.
A műtét utáni napon szükséges újra felkeresni orvosát.

Eredmények

Néhány páciensnél a látásjavulás azonnali, de 2-4 hetet vesz igénybe a látás stabilizálódása. Az első néhány napban, amikor a seb gyógyulni kezd, látása kicsit homályos, elmosódott lehet vagy fényérzékenység jelentkezhet. Éjszakai szemkáprázás, fényudvar-érzékelés a fényforrások körül is tapasztalható. Ezek a tünetek a szem gyógyulásával eltűnnek. De he elhúzódó vagy jelentősebb fájdalmat érez a szemében, vagy szokatlan tüneteket tapasztal (például vérzés, fehér foltok, váladékozás), sürgősen keresse fel orvosát.
Az operáló orvos felkeresése a műtét után egy hét és hat hónap után, majd évente szükséges.

Hosszú távú gondoskodás

Nagyon fontos, hogy kövesse orvosa előírásait a műtét után. A beültetett lencse állapota anélkül is megváltozhat, hogy Ön ezt érzékelné, ezért szükséges a rendszeres kontroll.
Ha a látásával kapcsolatban Ön bármilyen rendellenességet, fényvillanásokat, fehér foltokat vagy fájdalmat észlel, sürgősen lépjen kapcsolatba orvosával. Elengedhetetlen az éves kontroll, ami magába foglalja az endotél sejtek sűrűségének vizsgálatát is.


• Cukorbetegek szemészeti kezelése


Mi az a cukorbetegség okozta szemfenéki elváltozás?

Minél hosszabb ideje szenved valaki cukorbetegségben, annál nagyobb az esélye a szemfenéki elváltozásnak. A retina vagy ideghártya ereinek károsodása miatt azok fala áteresztővé válik, amitől vérzések és vizenyő alakul ki az ideghártyában, a hajszálér ellátás területein csökken vagy megszűnik a keringés. A tartósan magas vércukorszint az állapot súlyosbodásához vezet.
A retina felszínén vagy az üvegtesti térbe nyúlva új erek nőnek, ami előnyös is lehet, de mivel ezek az újonnan képződött erek sérülékenyek, vérzések forrásai lehetnek. Az ezekből származó vér a szemgolyót kitöltő üvegtesti térbe jutva homályos látást, hegszövet kialakulását, később a retina leválását vagy makula ödémát (az éleslátás helyén vizenyőt) okozhat, amely akár a látás elvesztéséhez is vezethet.
A szemfenéki elváltozás kialakulásának elején a páciensnek még nincs panasza. Legtöbbször az első tünet már a látás romlása. Fontos a rendszeres szemészeti vizsgálat, hogy már akkor felfedezzék a szemfenéki elváltozásokat, amikor még semmi panasza nincs. Így az időben megkezdett kezeléssel, megelőzhető a látás romlása.
Ha Ön szeretne egy ellenőrző vizsgálatot, kérjük, vegye fel a kapcsolatot klinikánkkal időpont egyeztetés miatt.


A kezelés menete

A szemfenéki lézerkezelés a legfőbb eljárás a cukorbetegség általi szemfenéki elváltozások kezelésében. Súlyosabb eseteknél vitrectomiára, azaz az üvegtest eltávolítására is szükség lehet.
Ha a makula ödéma nem reagál a lézeres kezelésre, szteroid injekció adható a szem belsejébe, az üvegtesti térbe. Ennek ismert mellékhatásai is vannak és a hosszú távú hatása nem bizonyított.
Újabban a vascularis endothelialis növekedési faktor (VEGF) gátlókat is használják, de egyelőre nincs elég bizonyíték, hogy ez az eljárás lenne a szemfenéki elváltozás kezelésének legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszere. A National Institute of Clinical Excellence (NICE) intézet vizsgálja jelenleg ezt a kezelési módszert.


• Kozmetikai műtétek


Miért válasszam a kozmetikai műtétet?

Ahogy öregszünk, arcbőrünk is veszít feszességéből és a gravitáció miatt megnyúlik. Arckifejezéseink ráncolják bőrünket, ráncaink az idő elteltével mélyebbé válnak. Arcunk karakteresebb lesz, az emberek többségének nem esik nehezére ezt elfogadni. De sokakat kényelmetlenül érint, főleg ha fiatalabbnak érzik magukat, mint ahogy kinéznek.
A szemhéjkörnyéki plasztikai beavatkozás által az alsó és felső szemhéjak megfiatalodott megjelenést kapnak, a szemek környékéről eltűnik a felesleges bőr és zsír, s így kipihentebbnek, fiatalosabbnak látszik.
A felnőttkorban is meglévő és kozmetikailag zavaró kancsalság is javítható műtéttel.
A szemhéj kifordulásának és befordulásának műtéte nemcsak kozmetikai probláma, mert a szemhájak helyes állása az egészséges szemfelszínhez, a jó látáshoz fontos. Ha több információt szeretne kapni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot klinikánkkal időpont egyeztetés miatt.


Kancsalságkorrekció


Mi a kancsalság?

A strabismus vagy, kancsalságnál a szemek nézővonala nem párhuzamos. A kancsalság lehet befelé térő (esotropia), kifelé térő exotropia) vagy fel- illetve lefelé térő (hyper-vagy hypotropia).
A kancsalság általában gyerekkorban jelenik meg, de idősebb korban is kialakulhat.

Fontos a kancsalság és a gyakran hozzákapcsolódó fénytörési hiba gyermekkori mihamarabbi kezelése, mert csak ekkor lehet eredményesen kezelni, s megelőzni a kancsalsággal együtt járó tompalátást.
Idősebb korban hirtelen kialakuló kancsalság sokszor bénulásos eredetű és zavaró kettős látással jár.
Ha gyermekét kancsalnak látja, minél előbb vigye szemorvoshoz, mert a tompalátás kezelése csak gyermekkorban lehetséges!


Szemhéjcsüngés

A Ptosis vagy szemhéjcsüngés a nem jól működő szemhéjemelő izom nem tartja megfelelő helyzetben szemhéjakat. Ismert gyermekkori / veleszületett formája, de kialakulhat idős embereknél, amikor a szemhéjtartó izom elgyengül és a szemhéj lejjebb csúszik. Kezelési módja a szemhéjplasztika (szemhéjműtét).
A szemhéjcsüngés nem csak kozmetikai probléma, a felső szemhéj eltakarja a pupillát és akadályozza a látást
Korábbi (10-20 évvel ezelőtti) arckép fotókkal összehasonlítva enyhébb szemhéjcsüngés is felfedezhető.


A szemhéj kifordulása


A szemhéj kifordulásánál (ectropium) az alsószemhéj kifelé fordul, nem simul a szemgolyóhoz. A kötőhártya kiszárad, gyulladásban van. A könnypont is kifelé billen, ezért a könnyezéssel panaszt okozhat.
A szemhéj kifordulását okozhatja trauma, hegesedés, szem környéki műtét, de a leggyakoribb ok az öregedés.
A szemhéjkifordulás miatti irritáció műkönnyel vagy szemkenőccsel enyhíthető, végleges megoldása műtéti úton történik. Helyi érzéstelenítésben végzett ambuláns műtét, ami után a páciens már a műtét napján hazatérhet.


A szemhéj befordulása

A szemhéj befelé fordulása miatt az alsó szemhéj pillaszőrei súrolják a kötőhártya és a szaruhártya felszínét, ezzel állandó irritációt, szúró idegentest érzést okoz.
A szaruhártyán kialakult hámhiányok szövődményekhez, szaruhártyafekély kialakuláshoz is vezethetnek (entropium).
A szemhéj befordulása idősebb korban fordul elő, a szem valamilyen korábbi traumája, korábbi szemműtét, vagy az öregedés okozza.
Végleges megoldására műtéti úton van lehetőség. Helyi érzéstelenítésben, ambulánsan történik, a szemhéjat plasztikai módszerekkel az eredeti pozíciójába állítjuk.


A szemhéj és szemkörnyéki bőrdaganatok

A szemhéj és a szemkörnyéki terület bőrének daganata érintheti a szemhéjakat, terjedhet a szemhéjak szélére, a szemöldök bőrére.
A szemhéjszéli daganatok fájdalommentes kiemelkedések vagy csomók alakjában jelenhetnek meg, a szempillák torzulását vagy elvesztését is okozhatják.
Leggyakrabban előforduló típus bazálsejtes carcinoma vagy basalioma (BCC) és a laphámrák (SCC).
A basalioma a bőrrák leggyakrabban előforduló formája, ami a világosabb bőrtípusú embereknél alakul ki. Ez a daganattípus nem ad áttéteket más szervekbe, de növekedésekor a környező szöveteket roncsolja, ezért el kell távolítani.
Az laphámrák ritkábban fordul elő, de áttéteket ad, veszélyesebb. Vörös sebhelyként jelenik meg, ami viszket, nedvezik, és nem gyógyul.
Ha Ön szeretne egy ellenőrző vizsgálatot, kérjük, vegye fel a kapcsolatot klinikánkkal időpontegyeztetés miatt.


• Mi a zöldhályog?

A zöldhályog/glaucoma a látóidegrostok lassú és visszafordíthatatlan pusztulása. Hátterében az emelkedett szemnyomás áll, de normál szemnyomás mellett is előfordul. Kezelés nélkül, idővel látásromlást, vakságot okoz.
2 fő típusa van, a nyitott zugú és a zárt zugú glaucoma. A nyitott zugú glaucoma krónikus betegség, fájdalommentesen, tünetek nélkül lassan fejlődik. Akkor veszik észre a látás romlását, ha már nagymértékű a károsodás. A zárt zugú glaucoma akut betegség, ami hirtelen fellépő nagy szemfájdalommal és homályos látással jár. A heveny tünetek miatt a betegek gyorsan orvoshoz fordulnak.
A zöldhályog diagnosztizálása után állandó kezelés és ellenőrzés szükséges. A további látóidegrostpusztulást és a látásromlást meg kell előzni. A már elpusztult látóidegrostok nem tudnak regenerálódni, a korai felismerés fontos.

Négy fő típusa van:
• Nyitott zugú glaucoma: a leggyakoribb típus, tünetmentesen, lassan halad előre
• Zárt zugú glaucoma: heveny tünetekkel, nagy fájdalommal, hirtelen kezdődik. Ritkábban előforduló formája is van, ami tünetszegényebb, a zug elzáródása hosszú idő alatt jön létre. Ennek kialakulása lehet lassú (krónikus) vagy gyorsabb (akut), hirtelen növekedett nyomással a szemben.
• Másodlagos glaucoma: korábbi szemsérülés vagy más szembetegségek - pl. krónikus szivárványhártya gyulladások - szövődményeként alakul ki.
• Veleszületett glaucoma: a szem fejlődési rendellenessége, születés után jelenik meg. Fontos a korai diagnózis, mert rövid idő alatt súlyos, maradandó károsodások alakulhatnak ki.


A zöldhályog kezelése
Szemcseppekkel, lézeres vagy műtéttel kezelhető. Fontos a korai diagnosztizálás, mert visszafordíthatatlan károsodásokat okozhat. Célunk, hogy az ép látóidegrostokat megmentsük, a további károsodásokat megelőzzük.
Rendszeres szemészeti szűrővizsgálat biztosítja a korai stádiumban való felismerését, és a látásromlás megelőzését. Kezelés nélkül a vakságot okozhat.
A nyitott zugú glaucomát elsősorban gyógyszeresen, szemcsekkel kezeljük


A gyógyszeres beállítás függ attól, hogy:
• hogyan változik az Ön állapota, szemnyomása, látótere
• szenved-e más betegségben
• szed-e más gyógyszert
• okoz-e mellékhatást használatkor a szemcsepp
A nyitott zugú glaucoma egyéb kezelési módszerei


Ha a gyógyszeres beállítás mellett is romlik a páciens állapota, lézeres vagy műtéti beavatkozásra kerülhet sor.

Lézeres kezelés

A lézeres kezelés a csarnokvíz elvezetésében fontos szerepet betöltő csarnokzugban, helyi szemcseppel történik az érzéstelenítés. A kezeléstől a csarnokvíz elfolyása a szemből javul.
Néha lézerkezelést végzünk a csarnokvíz termelésének csökkentésére. A lézerkezelések fájdalommentesek, legfeljebb enyhe szúrást érezhet. A kezelés után néhány napig szemcseppeket rendel az orvos.

Műtéti beavatkozás

A trabeculectomia a zöldhályogműtétek leggyakoribb típusa. Ezalatt eltávolítjuk a trabecularis hálózat egy részét, így a csarnokvíz új elvezető utak felé áramlik. A műtét helyi érzéstelenítéssel történik. Az új utak tartós átjárhatósága miatt a műtétnél hegesedést megelőző gyógyszerek használhatók.
Ezek a gyógyszerek nem csak a zöldhályog kezelésére valók, a gyártójuk nem ilyen célra regisztrálta azokat. A gyógyszereket ilyen célra nem tesztelték klinikailag.
A szakemberek ezeket a gyógyszereket hasznosnak és hatékonynak tartják, amiknél az elérhető előnyök kompenzálják azok kockázatait.
A National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) intézmény zöldhályog –kezelés témájában kiadott kézikönyve javasolja ezek használatát.
Ha a szemész szakorvos olyan gyógyszert írna fel Önnek, ami nem regisztrált, köteles erről, az előnyökről és az esetleges kockázatokról Önt tájékoztatni.

Glaucomás roham

Glaucomás rohamnál sürgősségi szemészeti ellátás szükséges.
Kezelése szemcseppekkel, szükség esetén intravénásan adott gyógyszerekkel, és lézerkezeléssel történik.
A glaucomás rohamnál alkalmazott szemcseppek a pupillát szűkítik, a szivárványhártyát „kihúzzák” a csarnokzugból. Magas vérnyomás, szívbetegség, asthma esetén óvatosan kell alkalmazni. Kellemetlen mellékhatása a fejfájás és homályos látás lehet.
Lézerrel kis nyílást kell készíteni a szivárványhártyán, ami segíti a csarnokvíz szabad áramlását. A beavatkozást sokszor a másik szemen is el kell végezni, mert a glaucomás roham a másik szemen is kialakulhat.
Ha ezek a kezelések nem csökkentik a szemnyomást, műtéti úton, trabeculectomiával érhető el a szemnyomás normalizálása.


• Egyéb kezelések

Krónikus könnyezés

A krónikus könnyezés a könny minden ok nélkül történő termelődése. Ezt az okozhatja, ha könnyek nem rendeltetésszerűen folynak el (epiphora) vagy túl sok könny termelődik (hiperszekréció).
Szemszárazság

A szemszárazság akkor alakulhat ki, ha a szemek nem termelnek elég könnyet vagy a könny a faggyúmirigyek elzáródása vagy rendellenessége miatt túl gyorsan elpárolog.
Ez a szem kiszáradásához, gyulladásához (vörös és duzzadt) és irritációjához vezet.

Pterygium

A Pterygium a szemfehérjét borító finom, vékony szövet (kötőhártya) nem rákos eredetű megnövekedése, ami mindkét szemet érintheti.


Ambuláns műtétek

Jégárpa, chalasion

A szemhéjak tartását a porc keménységű lemez (tarsus) biztosítja. A tarsusokban találhatók a szemhéjszélre merőleges lefutású faggyúmirigyek, a Meibom-féle mirigyek. Ezeknek a mirigyeknek a krónikus gyulladását hívjuk jégárpának. Keletkezésekor kezdeti gyulladásos tünetek, vagy fájdalom jelentkezik, de sokszor gyulladásos tünet nélkül jön létre.
Ilyenkor a szemhéjban kis fájdalmatlan csomó tapintható, ami spontán is meggyógyulhat, hetek vagy hónapok alatt. A nem múló esetek gyógyítása műtéti. Helyi érzéstelenítés után a kötőhártya felöli oldalon az árpát speciális eszközzel rögzítjük, majd megnyitjuk és a bennéket „kitakarítjuk”, utána antibiotikum csepegtetése szükséges.

Szemhéjon lévő egyéb kisebb elváltozások:

Jóindulatúak:
• Kisebb szemölcsök, cysták, hámszöveti kinövések
• xanthelasma: inkább nőknél fordul elő a fölső és alsó szemhéjon a belső zugnál, többé-kevésbé szimmetrikusan, általában mindkét oldalon. A bőrből minimálisan kiemelkedő, éles határú, ovális, sárga színű daganat. Eltávolítása kimetszéssel történik, szövettani vizsgálatot nem igényel. A műtét kozmetikai jelentőségű.
Rosszindulatúak:
• basalióma. A szemhéj szélén, vagy a közelében bárhol keletkezhet ez a daganat. Lassú növekedés jellemzi, kezelés nélkül a szemhéjakat teljesen deformálhatja, mélyebbre, a szemüregbe is képes terjedni, súlyos pusztítást okozva. Áttétet nem ad. Az időben végzett műtéti eltávolítása végleges gyógyulást eredményez.

• Hogyan működik a szem?

A szem az emberi test “kamerája”. A fény a pupillán keresztül lép be a szembe és a retinán összpontosul, mint egy kamera. A szivárványhártya, és a pupilla tágassága szabályozza a szembe jutó fény mennyiségét, és a szemlencse sugározza a különböző távolságban lévő képeket a retinára.
A szem külső burka a fehér, rostos, nagy ellenállású réteg, az ínhártya, aminek első része, az átlátszó szaruhártya engedi be a fényt a szembe.
A szemben sok betegség alakulhat ki. A stressz vagy fáradtság szemizom rángást okozhat. Kellemetlen a szem viszketése, ami szemhéjgyulladás, szemszárazság vagy allergia tünete is lehet. A homályos látás mögött szemtengelyferdülés, szürke hályog, zöldhályog vagy a szemfenéken kialakult vérkeringési zavar is állhat.

Sok szembetegség érintheti a gyermekeket, amik közül a szemtengelyferdülés és a felső szemhéj csüngése (ptosis) a leggyakoribb. Az öregedéssel az egészséges látás megőrzésének kulcsa lehet a rendszeres, évente történő, átfogó szemvizsgálat.

Értékelés: 9.2/10
Időpontot kérek
 
gyermekgyógyász, gyermeknephrológus nephrológus szakorvos
Budapest, XIII. ker.
Gyermek ortopédiai szakorvosi kontroll vizsgálat8.000 Ft
Gyermek nefrológiai szakorvosi vizsgálat12.000 Ft
Értékelés: 9.3/10
Időpontot kérek
gyermekorvos, gyermekkardiológus szakorvos
Budapest, XIII. ker.
Gyermekkardiológiai szakorvosi vizsgálati alapcsomag 19.500 Ft
Gyermekkardiológia kontrollvizsgálat15.500 Ft
Értékelés: 9.6/10
Időpontot kérek
BelgyógyászatDiabetológiaDietetikaEndokrinológiaGasztroenterológia
Budapest, XI. ker.
Első vizsgálat - gyermekgyógyászat10.000 Ft
Értékelés: 9/10
Időpontot kérek
 
GyermekgyógyászatBelgyógyászatBőrgyógyászatNőgyógyászatReumatológia
Budapest, XII. ker.
Gyermekszemészeti szakorvosi vizsgálat - kontroll11.000 Ft
Csecsemő csípőszűrés - Dr. Molitorisz Dániel16.000 Ft
Értékelés: 9.5/10
Időpontot kérek
AllergológiaBelgyógyászatKardiológiaDiagnosztikaLabordiagnosztika
Székesfehérvár


Szakrendelések

 • Allergológia
 • Belgyógyászat, családorvoslás
 • Endokrinológia
 • Diabetológia
 • Érsebészet
 • Fogorvos - implantológia
 • Fogszabályozás
 • Fül-orr-gégészet
 • Gasztroenterológia
 • Gyermekgyógyászat - gyermekkardiológia
 • Kardiológia
 • Kézsebészet
 • Ortopédia
 • Plasztikai sebészet
 • Pszichiátria
 • Reumatológia
 • Sportorvos
 • Sportsebészet
 • Ultrahang diagnosztika
 • Urológia

Fizioterápiák:

• Rövidhullám
• Lökéshullám
• Mágnesterápia
• Ultrahangterápia
• Elektroterápiák
• Lézerterápia
• Nyirokmasszázs
• Manuálterápia
• Gyógymasszázs
• Gyógytorna
• Kineziológai tapasz
• Góckutatás
• Laborvizsgálatok
• Menedzserszűrések
• Kineziológia – életvezetési tanácsadás
• Krioterápia (hidegterápia)
• Fejlesztő Centrum – ESZ-KÉP
• Testösszetétel mérés

Gyógytorna, McKenzie torna és Kinesiology taping– Turi Kata

A gyógytorna gyógyító céllal alkalmazott mozgásforma. Fizioterápiának is nevezik, mert természeti energiákkal való gyógyítást jelent.

A gyógytorna az egyik legősibb terápiás ág, melyet a megelőzésben, a gyógyításban, illetve az utóbbi időben a rekreációban és a rehabilitációban is egyaránt alkalmaznak.

A fizioterápia mozgásszervi-, belgyógyászati-, neurológiai-, és más betegségek megelőzését, gyógyítását segíti. A módszer egyszerű, amit a páciensek otthonukban, egyedül is meg tudják csinálni. Ezzel saját maguknak tudják csökkenteni a fájdalmat. Ha az öngyakorlás nem elég, a McKenzie terapeuta még több fogással segíti a javulást.
A terápia fontos a gerincsérv, porckorongsérv ápolásában. Könnyen végezhető gyakorlatokkal, és rendszeres ismétléssel pár alkalom után csökken a fájdalom, a mozgás könnyebbé válik, vagy a műtét is elkerülhető.

A McKenzie gyógytorna már évek óta tartó akut hát-, derék-, és nyakfájdalomnál is segít. A kezelés előtt ajánljuk reumatológus szakorvos megkeresését, mivel kiszakadt gerincsérvnél a kezelést nem alkalmazhatjuk.
Célja izmaink tónusának visszaállítása, az ízületi mozgásterjedelem fokozása és a keringés javulása.
Legfontosabb a páciens diagnózisa, neme, kora, súlya, izomtónusa, állapota.
A torna-gyakorlat nem a tüneteken segít, hanem a fájdalom okát szünteti meg. A személyre szabott gyógytorna a leghatásosabb, ám megelőzésre és szinten-tartásra a kis csoportos (2-3 fős) foglalkozások is jók.

BEMER terápia

Szervezetünk mikro keringése a vérkeringés legkiemeltebb része. Létfontos szállítási feladatokat lát el, a szöveteknek és a szerveknek oxigént és tápanyagot szállít, anyagcsere végtermékeket szállít el, aktiválja az immunrendszert.
A rossz mikro keringés sok betegség, és rossz közérzet oka lehet, a sejtek hamarabb öregszenek.
A Bemer-technológia központi eleme a sokdimenziós jelszerkezeten alapul, ami a zavart mikrokeringést stimulálja.

Bemer terápia hatásai:

• Fertőzésekre való hajlam csökkentése
• Védekezőképesség növelése
• Szervek, szövetek jobb vérellátása, hatékonyabb a végtermékek kiürítése a szervezetből
• Szabadgyökök elleni hatékony védelem
• Stressz következményeinek enyhítése
• Sérülések, sportbalesetek gyógyulása rövidebb időn belül következik be
• Koleszterin szintre kedvező hatású
• Teljesítmény növelés
• Regeneráció gyorsítása sportedzés után

Fizikoterápia – Kezelő: Giesz Károlyné

Mágnes terápia:

A magnetoterápia az alapfizioterápiás eljárások közé tartozik. Alapformája, a statikus mágneses mező, vagyis az állandó mágnes alkalmazása, amit már régóta természetes gyógymódként használnak.
A terápia természetes módon támogatja szervezetünket energiával, a legkisebb egységének, a sejteknek jobb hatásfokon történő működését elősegítve.
A sejtnek energiára van szüksége, amit az anyagcserén keresztül egyedül állít elő, amihez tápanyag és oxigén kell.
Ezeknek az anyagoknak a felvételét és a salakanyagok kiválasztását az elektromágneses energia vezeti. Ha a sejtben energiahiány lép fel, először a funkciókat érinti, aztán ennek az állapotnak a tartós fennmaradásakor sejtkárosodás jöhet létre.
A terápia alatt pozitívan fejlődik az egészség és a teljesítőképesség.


Ultrahang, dia-dinamik, galván, Kowarscik galván, vákumos interferencia, tens, iontoforézis:

Legfőbb hatásai :


• fájdalomcsillapító hatás.
A fájdalom különböző okokból alakul ki, és ezek típusai, különböző fajta elektroterápiás módszerekre reagálnak jól.
• izomlazító, görcsoldó hatás
-trófikus hatás. A hatást a hiperémia (vérbőség) váltja ki, ami majdnem minden fajta fizikoterápiánál előjön.
A trófikus hatás annak is köszönhető, hogy a legtöbb típusú fizikoterápiával energiát visznek a testbe, amit majd a sejtek felhasználnak saját tevékenységükben.
• antiödémás hatás:
Ez összefügg a hyperemiával, és a magasabb kapilláris áteresztőképességgel.


Lézerterápia


A lézersugár behatolása a szövetbe, függ a hullámhossztól.
A leggyakrabban használt sugarak a vörösfény hosszán levő sugarak.
Az infravörös lézerek intenzitása 2-3 cm-res behatolás után felére apad. Ezeket a lézereket főleg ízületek, izmok kezelésére alkalmazzák.

A kisteljesítményű non invaziv lézer biológiai hatásai:
• fájdalomcsillapító
• gyulladáscsökkentő
• antiödémás hatás
• biostimulációs hatás
• vazodilatációs hatás
• mikrokeringés gyorsítása
• számos enzim aktivitásának serkentése a sejtekben
• oxigén keringésének serkentése a sejtekben
• serkentett fibroblaszt aktivitása (hegdaganatnál)
• az anyagcsere-folyamatok aktiválása a sejtben
• fontos közvetítők helyi szintjeinek módosítása (gyulladásos hisztamin anyagok) vagy endorfinok.

A gyakorlatok egyszerűek, amiket a páciensek otthon, egyedül is meg tudnak csinálni. A mozgásszervi betegek ezzel saját maguk csökkenthetik fájdalmukat. Ha az öngyakorlás nem elég, a McKenzie terapeuta további fogásokkal segíti az állapotjavulást.

A terápiának nagy szerepe van a gerincsérv, porckorongsérv kezelésében. A kezelt páciensek beszámoltak arról, hogy a gyakorlatokat könnyen el tudják végezni, és a gyakorlástól pár alkalom után már érzik a fájdalomszint csökkenését, mozgásuk könnyebbé válik, akár a műtét is elkerülhető.

A McKenzie gyógytorna már évek óta tartó akut hát-, derék-, és nyakfájdalomnál is segít. A kezelés előtt ajánljuk reumatológus szakorvos megkeresését, mivel kiszakadt gerincsérvnél a kezelést nem alkalmazhatjuk.

Rövidhullám terápia

A rövidhullámot a szövetek melegítésére használjuk, ami nagyfrekvenciás elektromágneses mező.

Az applikátorok melegítő hatásának értékelését, ami a páciens szubjektív hő érzékelésén alapul, rengeteg tényező befolyásolja:
• a vérkeringés
• a bőr hőmérséklete
• a zsírrétegek vastagsága, a páciens hőérzékelése.

Hatásai:
• fájdalomcsillapítás
• gyógyítás vagy biostimuláció
• értágulás
• izomrelaxáció

Javallatok:
• Reumatológia: gerinc ,váll,könyök, csukló, térd, boka ízületi fájdalmaknál,gyulladásnál.
• Belgyógyászat: hörgők görcsének oldására
• Urológia : húgyhólyag és vesemedence gyulladás esetén is jó hatású.
• Nőgyógyászat :méh körüli kötőszövet gyulladás, Adnexitis (petefészek gyulladás)


Lökéshullám

A lökéshullám az egyik legjobb módszer a csont és izomrendszer betegségeinek kezelésére, egy olyan hullám, amit rövid időn belül gyors nyomásnövekvés és fokozatos, kis negatív fázisú csökkenés jellemez.

Biológiai hatásai :

A LÖKÉSHULLÁM biológiai hatásai főleg olyan helyeken hatásosak, ahol impedancia-változás áll fenn, mint pl. a csont lágyszövet közötti határfelületen. Elindítják a test öngyógyító mechanizmusát, élénkíti az anyagcserét, és felgyorsítja a vérkeringést.

• celluláris hatás (sejtmembrán áteresztők növelése) sejtosztódás ösztönzése,
• véredények reprodukálása inak és izmok területén, vérkeringés javítása
• csont gyógyulás csontátépülés
• mikrokeringés és anyagcsere javítása
• kálciumos fibroblaszt sejtek felosztása
• szöveti feszültség csökkenése

fájdalom csillapító hatás:
• afferens, ideg stimulálások
• központi idegrendszeri stimulánsok amelyek fájdalomként vannak észlelve ugyanakkor
• gyulladás átadó anyagok,helyi vérellátási zavar által okozott fájdalom visszatérése
• fájdalom kapu –kontroll elmélet.

A fájdalomnak két típusa van:

 • Fázisos fájdalom: erős fájdalom, ami gyorsan nő és ugyanúgy gyorsan csökken.
 • Tónusos fájdalom: tompább fájdalom, mint a fázisos fájdalom, de állandó és tartós.

Nyirokmasszázs

Egymást elfedő kamrák, finom masszázst nyújtanak, ami segíti a nyirok keringését az egész testben, hasonlít a manuál terápiás nyirok masszázshoz.


A lymphastim egy modern készülék, amit főleg a végtagok limfödémájának kezelésében használunk, és ami javítja a vér áramlását a végtagokhoz.
A készülék az intermittáló (pozitív masszázs) pneumatikus (sűrített levegő) elvén működik. A vizsgálandó végtagot beteszik egy felfújható mandzsettába, ami masszírozza a végtagokat, amikor megtelik sűrített levegővel.
A nyirokmasszázs aktiválja a nyirok keringését a nyirok utakban. Ezek az utak felelősek a szövetekben levő hulladéktermékek összegyűjtéséért és eltávolításáért.
Két típusú folyadék kering a keringési rendszerben: a vér és a nyirok.
A nyirokmasszázs orvosi és esztétikai területen is használható.


Reumatológia, traumatológia - Dr. Szemenyei Mónika


Az ülőmunkától, a mozgásszegény életmódtól, a stressztől alakulnak ki a mozgásszervi betegségek.
A mozgásszervi betegségeket gyulladás kíséri, és a fájdalom, ami mindig gyors segítséget igényel, megkeseríti a páciensek élet, és korlátozza őket mindennapi tevékenységeikben.
A reumatológus gyakran találkozik ízületi kopásos elváltozásokkal, ízületi gyulladással, porckorongsérvvel, gerincsérvvel, rheumathoid arthritis-szel.
A hátfájás, derékfájás, nyaki fájdalom, fejfájás vagy a végtagokba kisugárzó fájdalom hátterében gyakran a gerinc elváltozásai, súlyos megbetegedései állnak.


Kardiológia - Dr. Csernavölgyi István

Szeretettel várjuk rendelőnkbe Mór, Kisbér és Székesfehérvár környékéről azokat a jelentkezőket,


• akik szeretnék felmérni szív- érrendszeri rizikótényezőiket, azaz egészségtudatosan kívánnak élni (életmódvezetés),
• akiknek ismert belgyógyászati, illetve kardiológiai megbetegedésük van, és emiatt rendszeres ellenőrzésük javasolt,
• akik fokozott stressz hatásnak vannak kitéve,
• akik rendszeresen, illetve versenyszerűen sportolnak,
• akik a vizsgálatokhoz rövid határidővel és elérhető áron szeretnének jutni!


Komplex kardiológiai szűrést adunk magánszemélyeknek és cégeknek (menedzserszűrés).


UH diagnosztika – Dr. Mohácsi Anikó


A modern technikával, a nagy felbontású ultrahang készülékek megjelenésével új lehetőségek nyíltak a diagnosztikában.


A baleseti sebészek, sportorvosok, ortopéd és reumatológus orvosok egyre szélesebb területen használják ezt a diagnosztikai módszert. Ultrahang gépünkkel, pontosan végezzük a hasi-, nyaki-, ízületi- és lágy részek vizsgálatát.


Az ultrahang vizsgálatnak nagy szerepe van sok betegség korai felismerésében, a panaszok pontos okának kiderítésében, emiatt évente egyszer mindenkinek ajánlott részt vennie diagnosztikai vizsgálaton.


Ortopédia – Dr. Baranovics Péter


A mozgató és támasztószervek veleszületett, és szerzett betegségeit diagnosztizálja.


Sok szakma határterületére terjed ki, pl. gyermekgyógyászat, belgyógyászat, reumatológia, onkológia, immunológia, rehabilitációs orvoslás, sportorvoslás, idegsebészet, és traumatológia.


A csontok, ínak, izmok, porcszövet fejlődési, gyulladásos, degeneratív, daganatos betegségei mellett a sérülések és szövődményeik kezelésére rengeteg konzervatív és műtéti eljárás áll rendelkezésünkre.


Belgyógyászat-Családorvoslás - Dr. Kovács Tibor


A C MED Rehabilitációs és Diagnosztikai Központban, a legújabb gépekkel és jól felkészült orvosi csapattal segítjük az egészségüket szem előtt tartókat.
Szolgáltatásunk központjában a belgyógyászati betegségek vannak. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy pácienseink bizalmas, megnyugtató környezetben mondhassák el problémáikat.


Tevékenységünk alatt egyre nagyobb teret kapnak a megelőző szűrővizsgálatok. szeretnénk, ha minél több egészségtudatos, a megelőzést fontosnak tartó ember jönne el hozzánk.
Olyan egészségügyi programot tudunk nyújtani az egyénnek és a családoknak egyaránt, amely végigvezet egy életen át az egészséges életmód kritériumainak figyelembevételével. Forduljanak hozzánk bizalommal!


Kineziológia – Lukács Emília


Holisztikus életmód- és személyiségfejlesztő módszer. A kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza, bármilyen témában, amiben pozitív változást szeretnénk elérni.
A kezelés alatt az “izomtesztelés”-t használjuk arra, hogy azonosítsuk a kezelés kiválasztott cél-témájához kapcsolódó energia-blokkokat és az energia-egyensúly létrehozásához szükséges korrekciókat.
A kineziológus kérdéseket tesz fel egy meghatározott rendszer szerint, és közben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy kinyújtott karjára.
A kar izmai – közvetítve az agy, és a test sejtes memória szinten tárolt információit – a kérdésekre erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal “válaszolnak”.

Az izomtesztelés segít, hogy fényt derítsünk az adott probléma tudatalatti szinten fekvő, igazi okára és a kialakult blokk jellegére, és hogy egyénre szabottan azonosítani tudjuk a szükséges beavatkozásokat.

 

Értékelés: 9.1/10
Időpontot kérek
gyermekorvos, gyermek endokrinológus
Budapest, I. ker.
Gyermek Egészségkártya30.000 Ft
Gyermek hematológiai szakorvosi vizsgálat54.800 Ft
Értékelés: 9.5/10
Időpontot kérek
 Orvosok és klinikák csomagajánlatai

Csomagajánlatokról a következő információkat érdemes tudni... Olvasson tovább [...]

Gyermek ortopédia
Gyermek ortopédiai vizsgálat - 6 hetes csípő szűrés és végtagok szűrése
Gyermek ortopédia

 • Gyermek ortopédiai szakorvosi vizsgálat - 6 hetes csípő szűrés és végtagok szűrése
 • csípő ultrahang vizsgálat
 • szakorvosi vélemény

Dr Czifra Attila
C MED Rehabilitációs és Diagnosztikai Központ
Székesfehérvár
Csomag azonosító
SM-53-33
C MED Rehabilitációs és Diagnosztikai Központ
12.000 Ft
Időpontot kérek
Gyermek hematológia
Gyermek hematológiai szakorvosi vizsgálat
Gyermekgyógyászat

 • Gyermek hematológiai szakorvosi vizsgálat
FirstMed-FMC Kft.
Budapest, I. ker.
Csomag azonosító
VX-81-35
FirstMed-FMC Kft.
54.800 Ft
Időpontot kérek
Gyermek endokrinológia
Gyermekendokrinológia - Dr. Tobisch Borbála - szakorvosi vizsgálat
Endokrinológus

 • Gyermekendokrinológia - Dr. Tobisch Borbála - szakorvosi vizsgálat (20 perc)


Szakorvosi kontroll vizsgálat 4-6 héten belül (20 perc) 12 000 Ft
Hozzátartozó (testvér, szülő) egyidejű konzultációjának díja szakvizsgálaton 12 000 Ft
Hozzátartozó (testvér, szülő) egyidejű kontroll* díja szakvizsgálaton 12 000 Ft

*Kontroll: Vizsgálati leletek megbeszélése érdekében folytatott vizit.

Svábhegyi Gyógyintézet
Budapest, III. ker.
Csomag azonosító
PJ-81-61
Svábhegyi Gyógyintézet
16.500 Ft
Időpontot kérek
Gyermek pulmonológia
Gyermekpulmonológia - Prick - teszt
Gyermekpulmonológia

 • Gyermekpulmonológia - Prick - teszt

(Inhalatív, vagy nutritív)
MeDoc Cézár Egészségközpont
Budapest, XIII. ker.
Csomag azonosító
PJ-53-59
MeDoc Cézár Egészségközpont
10.000 Ft
Időpontot kérek