Vizsgálat menete – Bőrgyógyászat | Orvos Ajánló

Vizsgálat menete – Bőrgyógyászat


Nemi szervek környékén megjelenő szemölcsökkel szerintetek kihez kell fordulni?

>>>Ha nem tudod a választ akkor érdemes tovább olvasnod!→→ A szemölcsök eltávolítását a bőrgyógyász és a nemigyógyász szakorvos is megcsinálja.

Viszont fontos, ha például vírusszemölccsel van dolgunk, ami adott esetben a hüvely és környékén található, akkor már nőgyógyászhoz szükséges fordulni.

A felmerülő bőrgyógyászati jelegű panasszal elsőként a megfelelő szakembert kell megkeresni.

→→→→→Ha felkeresel minket kérlek pontosan mond el a panaszaidat!

Ez azért nagyon fontos, mert például nem minden bőrgyógyász foglalkozik nemi betegségek kivizsgálásával, függetlenül attól, hogy ő is bőrgyógyász.

>>>>A legfontosabb a tünetek részletes ismertetése!

Mielőtt a rendelésre érkeznél érdemes a lentebb felsorolt dolgokra figyelni, amelyekkel időt és felesleges köröket tudtok megspórolni magatoknak→→→→→→→→→→→→

Bőrgyógyászati vizsgálat menete:

1. Megérkezés a rendelésre tiszta bőrrel, hajjal, körömmel. (Nem célszerű az érintett területet bármivel elfedni, krémmel stb.)
2. A beteg kórelőzményének felvétele, különös tekintettel a bőrbetegségekre, de bármilyen más betegség is kihatással lehet a diagnózisra.
3. Mindig vigyük magunkkal korábbi laborleletünket vagy más betegséggel kapcsolatos leleteinket.
4. Fizikai vizsgálat következik, szabad szemmel, ha szükséges kézi nagyítóval vagy dermatoszkóppal. Ezek fájdalommentes vizsgálatok.
5. Amennyiben benőtt köröm eltávolítás szükséges, esetleg ez járhat némi kellemetlen érzéssel.
6. A vizsgálat általában 15-20 percet vesz igénybe.
7. Általában a vizsgálatot követően megtörténik a szükséges beavatkozás (benőtt köröm, szemölcs eltávolítás) de egyes esetekben egy későbbi időpontban kerül elvégzésre a kisműtét (pl. anyajegy eltávolítás)

<<<<<>>>>>

→→→→→→Időpontot szeretnél foglalni?

Személyes törődést kapsz az OrvosAjánló asszisztenseitől!
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
Hívd telefonszámunkat (+36 30 923 5766) és problémádnak megfelelő orvost ajánlunk, akik közül te választhatod ki a számodra legmegfelelőbb szakembert!

Vissza a friss hírekhez