Vizsgálat menete – Csontritkulás | Orvos Ajánló

Vizsgálat menete – Csontritkulás


Előző bejegyzésünkben leírtuk milyen esetleges tünetei lehetnek a csontritkulásnak, emlékszel....tompa izomfájdalom, nyak és derék környéki fájdalmak.

Ha úgy döntesz, hogy elmész egy szűrővizsgálatra, akkor itt összeszedtük neked, hogy mi vár rád a vizsgálatkor, lássuk mi a

→→→→→A csontritkulás vizsgálat menete:

1. Megérkezés a vizsgálatra (nem szükséges előkészítés, ruhában történik a vizsgálat, előtte ehet, ihat, gyógyszereit beveheti)
2. A vizsgálat kb 10 percig tart. Fel kell feküdni a vizsgálóasztalra, ahol a mérőműszer villanásszerű besugárzással méri az adott területet.
3. A gép nyitott, nem alakul ki bezártság érzés.
4. A vizsgálat nem jár fájdalommal.
5. Nem végezhető el a vizsgálat, ha korábban volt kontrasztanyagos vizsgálata a betegnek, ha terhes, ha törött a végtag, ha súlyos gerincferdülés van, implantátum van beültetve esetleg protézis. Általában gyerekeknél nem végeznek ilyen vizsgálatot, de adott esetben ez is megoldható.

→→→→Mi a csontritkulás?

A csontritkuláskor csontanyagcsere-zavar alakul ki a testben. Ezt azt jelenti, hogy a csont tömege olyan mértékben lecsökken, hogy akár kis erőhatás alatt vagy bármilyen baleset nélkül is a csont eltörik. Az osteoporosis sok éven keresztül, sőt évtizedekig minden különösebb előjel nélkül alakul ki, amíg a csonttörés megtörténik.

→→→→→→Időpontot szeretnél foglalni?

Személyes törődést kapsz az OrvosAjánló asszisztenseitől!
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
Hívd telefonszámunkat (+36 30 923 5766) és problémádnak megfelelő orvost ajánlunk, akik közül te választhatod ki a számodra legmegfelelőbb szakembert!

 

Vissza a friss hírekhez