Ismerős Történetek Rovat 2. rész | Orvos Ajánló

Ismerős Történetek Rovat 2. részKedves Orvos Ajánló / Ismerős Története Rovat !

Anyám 95 éves, nagyon gyenge a kora miatt, és nehezen mozog már. Elkezdett fájni a háta és a körzeti orvos beutalta reumatológiai vizsgálatra.

Nagyon hosszú időre kapott időpontot. Mivel a karja, keze, lába is fájt, zsibbadt, fájdalomcsillapítón kezdett élni, fizetős rendelést kerestünk fel .

Szerencsére akadt ismerős körben aki tudott ajánlani rheumatológust, aki magánrendelésen még azon a héten megvizsgálta. Ott megállapították hogy alagút szindrómája van és attól fáj a háta nem fordítva. Kézsebészhez forduljunk. Ismerős körökben nem tudtak kézsebészt ajánlani. Ismét kezdődött a gond az időponttal. Fél év múlva tudták volna megvizsgálni kézsebészeten.

Interneten kezdtem keresni kézsebész szakorvost. Találtam sokat, de az első szintén sok hónapra tudott időpontot mondani. A második adott közeli időpontot de a rendelésen rosszul lett és anyámat már nem tudta megvizsgálni, haza kellett mennie a rendelésről. A harmadik esetben nem kézfej hanem váll specialista volt.

Akkor ismét rákerestem az interneten és feldobta az orvos ajánlót. Ott a legrövidebb időpont szerint kértem szakorvost és azon a héten meg is vizsgálták anyámat szakrendelésen. Egy rendelőben az összes előzetes vizsgálatot elvégezték. Mindkét kezét műteni kellett és a második műtét is elkészült előbb mint ahogyan a hajdani első vizsgálat lett volna, és akkor még nem került szóba a feltáró vizsgálat és a műtét időpontja....

Ha az orvosajánlóról tudtunk volna a kezdetben, akkor jó sok idő nem telt volna nagy szenvedések közepette és nagyon sok utánajárástól mentesültünk volna.

Én magam egyedül nem tudok minden szakorvost végigkérdezni és kiválogatni. Az orvos ajánló megkereste az adott problémához a szakembert , helyet, és nemcsak a vizsgálathoz de a műtéthez is rákeresett ki és hol képes legrövidebb időn belül elvégezni.

Akkor azzal nem is törődtünk, de utólag kiderült hogy igen színvonalas ellátásban volt részünk. Olyan esetben amikor például idegről van szó, ami elmondhatatlan fájdalommal jár, nem lehet fél éveket vagy még annál is többet várni, fájdalom csillapítókon élni.

Elképzelni sem akarom mi lett volna ha nem találok rá az Orvosajánlóra....
-andraxa-

Vissza a friss hírekhez