Ismerős Történetek Rovat 10. rész | Orvos Ajánló

Ismerős Történetek Rovat 10. részAlvásroham szerű tünetekben esetleg narkolepsziában szenvedsz? Alvásspecialista és neurológus felkeresése után érdemes egy koponya MR vizsgálatot készíteni.

Egy betegünk ilyen irányú problémával küzd és osztotta meg velünk tapasztalatait.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Kedves Betegünk a RADITEC Budapest CT/MR Központinkban járt, agykoponya MR és MR angiográfiai vizsgálaton.

→ Bemutatkozás (kérjük, írjon pársort magáról, amit gondol, amit megosztana)
48 éves budapesti férfi vagyok.

→ Mi volt az eredeti problémája/tünete/betegsége?
Napközbeni alvásroham-szerű rosszullét, amely klinikailag nem igazolt narkolepszia, azonban a probléma mégis hasonló és fennáll.

→Hogyan szenvedett Ön ettől a problémától?
Váratlan időpontokban és helyzetekben rám tör, kínzóan gyötör.

→Hogyan próbálta először megoldani, vallott-e kudarcot?
Kezdetektől orvosi megoldást kerestem, ez a mai napig nincs meg, a most elvégzett vizsgálat sem vezetett eredményre, előrelépés nincs, de további vizsgálatok folyamatban vannak, kudarcot az eddig ügyemben az eljáró orvosok vallottak.

→Kiket vett számításba a megoldáshoz?
Minden adekvát számba vehető orvosi megoldást, ezért volt a legutóbbi vizsgálat is.

→Milyen fenntartásai voltak a megoldásokkal kapcsolatban?
Eredmény centrikus vagyok, ezért a vizsgálatok előtt nem voltak fenntartásaim, sőt, bíztam a vizsgálatokban és az azokat végző orvosokban és eü. szakdolgozókban. A vizsgálatok eredményei láttán azonban meglehetősen rossz vélemény alakult ki bennem, a problémát illetően a komplexitás hiánya, az orvosi megoldás keresés elmaradása miatt.

→Miért döntött végül a kiválasztott orvos vagy intézet mellett?
A probléma megoldása érdekében a különböző szakorvosok bevonását és a különböző vizsgálatok koordinálását magam végzem, bízva abban, hogy eredményt érek el és irreálisan magas bekerülési költségű tüneti kezelés helyett az oki tényező megtalálásával a problémát sikerül megoldani. Az állami egészségügyi ellátórendszer irreális várakozási ideje és bonyolult regisztrációs mechanizmusa miatt, miközben a tőlem levont járulékok (adók) finanszírozzák az időben elvégzendő vizsgálatok valamennyi költségét.

→Melyek lettek ennek az eredményei?
Az adott vizsgálatok az adott kérdésekre negatív eredményt hoztak.

→Miért volt jó döntés minket választani?
Az állami egészségügyi ellátás kezelhetetlen várakozási ideje, és időpontkérési procedúrája miatt, annak ellenére, hogy az adott vizsgálat finanszírozása az általam befizetett (munkabéremből kötelezően levont) járulékból (adóból) megoldott! A hasonló magánintézmények közül az Önök által ajánlott és általam választott intézmény esetében az ár és az időpont játszott szerepet.

→Az elégedett ügyfél tanácsa a többieknek:
Honnan tudják, hogy én elégedett vagyok?

Fogalmazzunk úgy, hogy nem vagyok elégedetlen, de a fizetős magán-vizsgálat kapcsán gyorsabb ügyintézést vártam volna el, főleg, hogy többszöri felhívásukban is szerepelt, hogy a vizsgálat előtt 15-20 perccel érkezzem az adminisztráció miatt. Így tettem, ehhez képest kétszer is vártam - keveset, de vártam, ahhoz képest vártam, hogy rögtön az időre érkezésemkor elkezdődhetett volna a folyamat. Az intézmény várórésze igénytelen kialakítású, nem különbözik az állami egészségügy színvonalától. A lelet kiegészítő, írásos értékelését csak később, e-mailben kaptam meg, ezt ott szerettem volna átvenni, és szerettem volna a vizsgáló-kiértékelő orvossal két szót váltani, egy-két kérdést neki feltenni. Erre még az állami rendszerben is van mód.

Mi a tanácsom a többieknek? Alapos előkészítés, kellő kritika a magánintézmények üres marketingjével szemben, gyors elemzés a szolgáltatás ár-érték arányát illetően, saját ügyek koordinálása, a dolgok helyén kezelése. Ne feledjük: mindezt az államnak kellene nyújtania!

→Foglalt már időpontot korábban is az OrvosAjánló.hu Asszisztensei segítségével?
Ez volt az első

→Hol talált meg minket?
Interneten keresztül

→Klinika vagy Rendelő neve ahol a vizsgálat történt
Raditec CT és MR Központ - 1091 Budapest, Üllői út 47.

→Vizsgálatot végző orvos neve
Dr. Tóth László

→ Időpontot szeretnél foglalni a Raditec CT és MR Központunkba?

Személyes törődést kapsz az OrvosAjánló asszisztenseitől!
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
Hívd telefonszámunkat (+36 30 923 5766) és problémádnak megfelelő orvost ajánlunk, akik közül te választhatod ki a számodra legmegfelelőbb szakembert!

Vissza a friss hírekhez