Gondja van a gyomrával, emésztésével? Forduljon szakemberhez! | Orvos Ajánló

Gondja van a gyomrával, emésztésével? Forduljon szakemberhez!


Fáj a gyomra, gyomorégés, gyomorideg, vagy puffadás kínozza?
Esetleg egyéb gyomorproblémák gyötrik?

Ezek a panaszok rendkívül gyakoriak és sok embert érintenek, így Önnek sem kell kellemetlenül éreznie magát a tünetek miatt. Koncentráljon a probléma feltérképezésére, illetve annak megoldására, akár gasztroenterológus segítségével.

A panaszok közül a leggyakoribbak a gyomorégés, a rossz lehelet, a gyomorideg, a puffadás, a hasmenés, a székrekedés, és az aranyér. Ezek a tünetek kamaszkortól egészen idős korig mindkét nemnél előfordulhatnak, főleg tavasszal és ősszel, és civilizációs panaszként könyvelhetők el.

A panaszok hátterében gyakran a felgyorsult, stresszes életmód áll, de szerepet játszanak ebben a megváltozott étkezési szokások, a helytelen táplálkozás, illetve ezen két faktor együttes hatása. Nem tudunk lazítani, pihenni, kikapcsolódni, és a problémák, feszültségek emésztési panaszokban nyilvánulnak meg.

Figyeljen oda, ha változást, vagy bármilyen problémát észlel emésztésében, mivel az apróbb tünetek komolyabb problémákat is jelezhetnek. Akár hasi fájdalmat tapasztal, vagy általános rossz közérzetet, ok nélküli étvágytalanságot, vagy más tünetet, keresse fel háziorvosát, vagy forduljon szakemberhez.

Egyes emberek enyhe tünetekkel is felkeresik az orvost, gasztroenterológust, mert a legkisebb változás, tünet is aggodalommal tölti el őket. Mások szívesebben söprik a szőnyeg alá a problémákat, és olyan stádiumú betegséggel fordulnak szakemberhez, amelyek már gyógyíthatatlanok és csak a panaszok enyhítésével segíthetnek a kezelőorvosok.

Ön ne essen ebbe a hibába!

A vastagbéldaganatok 90 százaléka polipból alakul ki, mely kezdeti stádiumban endoszkópos beavatkozással gyógyítható. A hajlam örökletes, így akinek előfordult már a betegség családjában érdemes rendszeresen ellátogatni kivizsgálásra, illetve ügyelni az esetleges tüneteke megjelenésére.

Őrizze meg egészségét, vizsgáltassa ki magát még ma és előzze meg a komolyabb problémákat!

Vissza a friss hírekhez