Adatvédelem | Orvos Ajánló

Orvos | Ajánló   Adatvédelem


OrvosaAjánló Csoport



orvosajanlo.hu I mrvizsgalatok.hu I mridopontok.hu I ctidopontok.hu I kisallatdiagnosztika.hu



Adatvédelmi irányelvek

Mint szolgáltatásközvetítő, kiemelt figyelmet fordítunk az Ön adatainak védelmére. A vállalkozásunk elsődleges feladata az időpontfoglalás.
A weboldalunk gyűjtőoldalként funkcionál, amelyen összegyűjtöttük a fellelhető szakorvosi, diagnosztikai vizsgálatokat, átláthatóvá, összehasonlíthatóvá téve azokat a felhasználóink, a betegek és azok hozzátartozói számára. Szeretnénk megkönnyíteni az orvosválasztási, szolgáltatás-, vizsgálatválasztási döntést a fellelhető információk alapján, hiteles tájékoztatást nyújtani az előzetesen hozzáférhető információk közvetítésével. Tevékenységünk nem minősül ajánlattételnek, ügyfélszolgálatunkat úgy lehet elképzelni, mintha kb. ezer orvos asszisztense ülne nálunk és tájékoztatást adna arról, mikor van a legközelebbi szabad időpont, milyen vizsgálat általánosságban mennyibe kerülhet, illetve hogyan juthat el a rendelőnkbe. Azonban fontos kiemelni, hogy minden orvos, így minden páciens is különböző, egyedi eset, ezért általános tájékoztatást lehet adni, viszont a pontos egyeztetés kizárólag Önre és az orvosára tartozik. Az oldalunkon és telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül kapott információk tájékoztató jellegűek, az időpontfoglalás létrejöttét segítik, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt! A vizsgálatok igénybe vételéről minden esetben konzultáljon háziorvosával, beutaló orvosával vagy az orvosi központ szakdolgozójával!

A weboldalunkat használva tehát online, telefonos ügyfélszolgálatunkat hívva telefonos egyészségügyi időpontfoglalással kapcsolatos szolgáltatást vehet igénybe.

Az Adatvédelmi irányelveket időnként módosítjuk. Személyes adatainak védelme érdekében kérjük, hogy minden új időpontfoglalás előtt olvassa el az erre vonatkozó szabályozásunkat. Amennyiben nem ért egyet a szabályozásban foglaltakkal, kérjük ne vegye igénybe szolgáltatásunkat. A telefonos időpontfoglalás esetén az első megkeresés alkalmával tájékoztatjuk, hogy hogyan kezeljük adatait. Amennyiben igénybe veszi ügyfélszolgálatunk telefonos vagy online szolgáltatásait, visszajelzést küldünk az Ön számára. Ezzel elfogadja a vállalkozásunkra vonatkozó aktuális adatvédelmi irányelveinket.


Személyes adatok gyűjtése

Személyes információkra szükségünk van Öntől, mert ezzel azonosítjuk Önt a központi rendszerünkben: foglaló neve, páciens neve, telefonszáma, e-mail címe, TAJ-száma, értesítési címe és a keresett szakrendelés alapján feljegyezzük a megkeresését, hogy a következő egyeztetés alkalmával ne kelljen a korábbi előzményeket ismételnie. Van lehetősége megosztani velünk kórelőzményét, esetleges preferenciáit időpont, szakorvos, hely vagy egyéb speciális kérés alapján. Ezeket a neve, e-mail címe, telefonszáma alapján elő tudjuk keresni. Ezen felül online megkeresés esetén gyűjtünk információt a telefonon, táblagépen vagy más eszközön használt adatairól, úgy mint IP cím, böngészője típusa vagy nyelvi beállításai. Ezeket az online adatokat semmilyen módon nem lehet összekapcsolni az ön által megadott személyes adatokkal, kizárólag az online megkeresésének módját jegyezzük fel, statisztikai célra.


Miért gyűjtjük az adatait?

A személyes adatait azért gyűjtjük tehát, hogy adminisztráljuk az időpontfoglalását, illetve hogy kapcsolatba lépjünk Önnel a foglalásának részleteivel kapcsolatban. A tervezett vizsgálat időpontjáról sms-ben és e-mailben értesítjük, nehogy elfelejtse azt, illetve a vizsgálat után e-mailben vagy telefonon megkérdezzük, elégedett volt-e az orvosával, minden az előzetes megbeszélés szerint történt-e. Erre azért van szükség, mert Ön értékelheti oldalunkon orvosát, ezzel segítve másokat a döntésben, illetve elégedetlensége esetén felkereshessük orvosát és javaslatokat tegyünk a változtatás érdekében. Előfordult, hogy pácienseink visszajelzése segítségével szakítottunk meg orvosi partnerkapcsolatot, mert az orvos nem tartotta magát az előzetes információihoz. Adataival és számunkra adott véleményével hozzájárul szolgáltatásunk javításához, illetve ahhoz, hogy statisztikai céllal elemzést készíthessünk magunknak a további fejlesztéseinkhez.
Nem gyűjtünk hiteles orvosi, egészségügyi adatokat, a vizsgálat után nem kapunk tájékoztatást az orvosától egészségügyi állapotáról. Cégünk kizárólag az időpontfoglalás lebonyolításában segít, az ahhoz szükséges információkat tárolja a foglalástól számított 5 évig.


Adatainak megosztása harmadik féllel

Az OrvosAjánló Csoport online vagy telefonos használatával Ön felhatalmazást ad számunkra ahhoz, hogy az Ön által kiválasztott szakrendelést vagy vizsgálatot biztosító intézmény vagy orvos számára átadhassuk az egészégügyi és személyes adatait. Ennek átadását az Ön előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén végezzük el. Ránk bízott személyes adatait csak azzal a harmadik féllel osztjuk meg, akihez Ön időpontot szeretne foglalni. Ezeknek az adatoknak a megosztására (név, cím, telefonszám, TAJ-szám, keresett szakrendelés, probléma röviden) azért van szükség, hogy az időpontfoglalását végrehajtsuk, illetve a tárgyhó végén pénzügyi elszámolást készítsünk az orvosa felé. Személyes adatait másnak nem szolgáltatjuk ki, nem adjuk el, és bérbe sem adjuk. Az Ön által lefoglalt vizsgálatot végző intézmény vagy orvos is kommunikálhat közvetlenül Önnel, ezeket a kommunikációs csatornákat illetve tartalmakat az OrvosAjánló Csoport nem ellenőrzi.
Megtesszük a megfelelő intézkedéseket annak érdekében, hogy illetéktelenek ne juthassanak hozzá a ránk bízott személyes adataihoz. Személyes adatait mindaddig megőrizzük, amíg azokat szükségesnek ítéljük ahhoz, hogy Ön igénybe vehesse a szolgáltatásainkat és hogy megfelelhessünk az alkalmazandó jogszabályoknak. Magas szintű biztonsági intézkedések, technikai és fizikai korlátozások vannak érvényben nálunk annak érdekében, hogy a szervereinken a személyes adatok ne legyenek hozzáférhetőek. Kizárólag az arra jogosult személyek használhatják fel a személyes adatokat oly mértékben, ahogyan az a munkájukhoz szükséges.
A gyerekekkel kapcsolatosan az irányadó intézkedésünk az, hogy 16 éves kora alatt csak szülők vagy törvényes képviselők hozzájárulásával intézhető időpontfoglalás.
Biztosítjuk arról, hogy az Orvosajánló Csoport üzemeltetője és tagjai elkötelezettek az Ön adatainak védelme mellett. A rendelkezésünkre álló minden eszközzel védjük a a minket felkeresők személyes adatait, jogait, s betartjuk a a PTK. 1959. Évi IV. Törvény, valamint a vonatkozó egyéb jogi szabályozások rendelkezéseit.



Adatfeldolgozók

Ellenőriztük a kiszervezett adatfeldolgozóinkat, GDPR garanciákat nyújtanak az sms szolgáltatónk, telefonközpontunk, tárhelyszolgáltatónk, e-mail szolgáltatónk (Google), könyvelőnk. Az ügyfélszolgálatunkon dolgozó kollégákat folyamatosan képezzük, tájékoztatjuk a hatályos törvénynek megfelelő adatvédelemi szabályozásunkkal kapcsolatban. Felelősséget vállalnak azért, hogy az általuk kezelt adatokhoz illetéktelen harmadik személy ne férhessen hozzá. Az ügyfélszolgálatosaink rendszerhasználata is felhasználónévvel és jelszóval védett, utánkereshető.


Adatkezelési incidens

Amennyiben tudomásunkra jutna egy estleges adatkezelési incidens, magunkra nézve kötelezettségnek tekintjük annak 72 órán belüli bejelentését az illetékes hatóságoknál, illetve erről tájékoztatjuk az adatok tulajdonosát is.


Személyes adatainak megtekintése

Önnek joga van hozzáférni ahhoz, hogy milyen személyes adatokat tárolunk Önről. Kérheti tőlünk a tárolt adatainak áttekintését, adatok törlését, feldolgozás korlátozását vagy tiltakozhat feldolgozásuk ellen. Ezt e-mailes vagy telefonos megkeresésével 5 munkanapon belül teljesítjük, illetve biztosítunk lehetőséget arra is, hogy a jövőben az ne legyen elérhető.

A személyes adatok feldolgozását az OrvosAjánló Csoport üzemeltetője Schmidt Róbert Egyéni Vállalkozó végzi, akire a magyar törvények vonatkoznak. Elérhető az alábbi címen: 8600, Siófok, Bajcsy Zs. u. 107/a. Magyarország.
Telefonszám: 36 30 954 0741‬ , e-mail cím: orvosajanlo@orvosajanlo.hu.


Adatkezelési elveink

Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.
Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető. Mindezek figyelembevételével biztosítjuk Önt arról, hogy a személyes adatait tisztességesen és a jogi szabályozásoknak megfelelően dolgozzuk fel. Az adatokat csak a meghatározott és törvényes célra tárolja, ettől eltérő célra az Ön kifejezett és egyértelmű beleegyezése nélkül nem használjuk fel. Megtesszük a megfelelő biztonsági intézkedéseket az adatállományokban tárolt személyes adatok védelmében. A jogtalan hozzáférést, megváltoztatást vagy terjesztést megakadályozzuk.

Adatkezelési nyilvántartási azonosítónk:
NAIH- 82182/2014

Elkötelezettek vagyunk az Ön adatinak védelmében, ezért kérjük, hogy bármilyen észrevétele, kérdése esetén keressen fel minket. Mindent megteszünk azért, hogy biztonságban legyenek adati.


Cookie (süti) szabályzat

Az EU 2009/136/CE rendelete és a vonatkozó jogszabályok szerint tájékoztatjuk Önt hogy a http://www.orvosajanlo.hu, http://mrvizsgalatok.hu, http://ctidopontok.hu, oldalon saját és harmadik féltől származó cookie-kat használunk.
Mit jelent az, hogy cookie-k, sütik

A cookie egy rövid szöveges fájlt jelent, amit a webszerverünk az Ön eszközére küld el a látogatása során (legyen szó bármilyen számítógépről mobiltelefontról vagy tabletről). Vannak ideiglenes (munkamenet) cookie-k, amelyek automatikusan törlődnek az eszközéről, amikor bezárja a böngészőt, és vannak hosszabb élettartamú cookie-k, amelyek hosszabb ideig maradnak az Ön eszközén (ez függ az Ön eszközének beállításától is). Bővebben itt olvashat a cookiek-ről: http://www.aboutcookies.org/ vagy magyarul itt: https://hu.wikipedia.org/wiki/HTTP-s%C3%BCti
Mire jó, hogy cookie-kat használunk

A cookie-kat az Ön érdekében használjuk. A cookie-kon keresztül tudjuk megérteni az Ön böngészési szokásait, hogy az ön számára megfelelő vizsgálatokat tudjunk ajánlani, vagy megjegyezzük a beállításait. A cookie-k használatával tudunk gyűjteni olyan kötegelt (nem személyes) adatokat, amellyel meg tudjuk határozni, hogy oldalunknak melyek a népszerű aloldalai, így tudjuk tovább fejleszteni az oldalt úgy, hogy a látogatóink igényeinek megfeleljen. A cookie-k által gyűjtött információkat semmilyen módon nem tudjuk az ön által később megadott személyes adataihoz kapcsolni, csupán a böngészéshez használt eszközének azonosítására szolgál. A cookie-k segítségével tudunk célzott hirdetéseket is alkalmazni, hogy az Önnek megfelelő hirdetéseket lássa leginkább. Lényeges, hogy az oldalunkon használt cookie-kban nincs semmilyen azonosító vagy jelszó.

Milyen cookie-kat használhatunk

Rendszer cookie-k: ez ellenőrzi, hogy lementhetők-e a cookie-k és általános beállításokat tárol. Pop-up cookie-k: bizonyos helyzetekben használunk pop-up ablakokat. Hogy ezek csak egyszer jelenjenek meg, ezekben a cookie-kban tároljuk le, hogy már megjelent-e Önnek. Nyomon követő cookie-k: ezzel tudunk statisztikákat készíteni az oldal használatáról, vásárlásokról Banner követő cookie-k: ezzel az oldalon belül megjelenő promóciókra történő reakciókat tudjuk összesíteni Google AdWords cookiek: hogy megfelelő hirdetések jelenjenek meg Önnek, bővebben: https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/

Google Analytics techonlógia. (tracking cookie, avagy követő süti): https://tools.google.com/dlpage/gaoptout Facebook cookie-k: hogy megfelelő hirdetések jelenjenek meg Önnek, bővebben: https://www.facebook.com/policies/cookies/

Hogyan törölheti a cookie-kat, és hogyan tilthatja le azokat

Amennyiben a fentiek alapján nem szeretné, hogy a cookie-kat használjunk, letilthatja azokat. A letiltás böngészőfüggő, és különböző módon történhet. A legnépszerűbb böngészőkben a letiltást mikéntjéről az alábbi linkeken szerezhet tudomást: Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu-hu&p=cpn_cookies Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-informacio-amelyet-weboldalak-tarolnak-szami Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies Safari: https://support.apple.com/hu-hu/HT201265

Az Ön hozzájárulása
Amennyiben nem tiltja le a cookie-k használatát a fent jelzett módokon, Ön elfogadja, hogy az oldalunk böngészésével cookie-kat tároljunk az eszközén. Amennyiben letiltja azokat, kérem vegye figyelembe, hogy az oldalunkon nem biztos, hogy minden funkció elérhető lesz, illetve az oldal teljesítménye is gyengülhet.