Genetikai vizsgálatok szakterület | Orvos Ajánló
Rendben Szolgáltatásunk igénybevételével, honlapunk böngészésével Ön beleegyezik a sütik (Cookie) használatába. További részletek az Adatvédelmi irányelveink oldalunkon.

Szakorvos Ajánló

Genetikai vizsgálatok

A Genetikai vizsgálatok a Diagnosztika részterülete.

Csomag ajánló

Orvos/klinika ajánló

Olvasnivaló

  •  

    Ehhez a szakterülethez nincs olvasnivaló.

  •  


Orvosok és klinikák csomagajánlatai

Csomagajánlatokról a következő információkat érdemes tudni... Olvasson tovább [...]

MR Vizsgálat
Gerinc - 3 régió natív MR vizsgálata
A vizsgálatra kérjük, 10-15 perccel hamarabb érkezzen az adminisztráció miatt! Előzményeket és személyes okmányokat kérjük, hozza magával! Felhívjuk pácienseink figyelmét, hogy a vizsgálat díja a szükséges egyéb vizsgálatok elvégzésének árával módosulhat! A vizsgálat feltételei: Mágnesezhető fém és pacemaker nem lehet a testben! A testsúly nem haladhatja meg a 200 kg-ot! Kontrasztanyag beadása esetén: Vesefunkciós labor vizsgálat szükséges (kreatinin 10-145, karbamid 2,8-7,2, GFR 60 felett megfelelő). A vizsgálat előtt 6 órával kérjük, ne étkezzen és csak szénsavmentes vizet lehet fogyasztani! Ha nehezen, vagy csak segítséggel mozog, kérjük, hogy hozza magával kísérőjét, aki a vizsgálat ideje alatt segíti Önt. Felhívjuk a figyelmét, hogy a kiválasztott vizsgálatot (testrész, kontraszt) a radiológus minden esetben a beteggel egyeztetve felülbírálhatja. Ennek megfelelően az ár változhat.
Ár: 137900 Ft
Kód: PH-23-72
Affidea Magyarország Diagnoscan - Debreceni Tudományegyetem
Debrecen
Csomag azonosító
KS-44-57
Affidea Magyarország Diagnoscan - Debreceni Tudományegyetem
85.900 Ft
Időpontot kérek
Genetikai vizsgálatok
Thrombosis mutáció panel
Genetikai vizsgálatok

  • Thrombosis mutáció panel 4

Leiden+MTHFR 677/1298+PT vizsgálata.

PentaCore Laboratórium
Budapest, VIII. ker.
Csomag azonosító
UB-42-36
PentaCore Laboratórium
16.000 Ft
Időpontot kérek
Genetikai vizsgálatok
Genetion: 700 féle öröklődő betegség kimutatása
Genetikai vizsgálatok

  • Genetion: 700 féle öröklődő betegség kimutatása

Egyetlen mintavétellel 749 genetikai, öröklődő betegség vizsgálható. A vizsgálatban benne foglaltatnak idegrendszeri és izomeltérések, valamint a szív- és érrendszeri betegségek, továbbá a fejlődési- és anyagcsere zavarokat okozó genetikai anomáliák felderítése. A vizsgálat összeállítása a naprakész nemzetközi adatbázisok információit felhasználva történt meg, köztük az amerikai NCBI ClinVar és Genetic Testing Registry intézetek hivatalos adataiból.
PentaCore Laboratórium
Budapest, VIII. ker.
Csomag azonosító
UB-41-42
PentaCore Laboratórium
699.000 Ft
Időpontot kérek
Genetikai vizsgálatok
Emlő- és petefészekrák - BRCA
Tumorgenetika

  • Emlő- és petefészekrák - BRCA

A közelmúltban vált elérhetővé a petefészekrák célzott terápiájára alkalmazható gyógyszer. A terápia csak akkor alkalmazható, ha a beteg valamilyen káros génhibát hordoz a BRCA1 vagy BRCA2 génekben. A BRCA gének feladata a sejtosztódáskor bekövetkező kétszálú DNS-hibák (ez egy természetes jelenség, mely egészséges sejtekben is előfordul) javítása. Hibásan működő BRCA gének esetében a DNS hibák halmozódhatnak a sejtekben, melyek idővel daganatos megbetegedéshez vezethetnek. Ha túl sok ilyen hiba gyűlik össze egy sejtben, akkor az a sejt elpusztul, ezt a jelenséget használja ki a biológiai terápia. Ennek során egy PARP nevű gén terméke kerül gátlás alá, mely szintén egy DNS hibákat javító enzim. Ha se a BRCA gének, se a PARP gén hatása nem érvényesül, akkor az ilyen sejtek nem képesek azt túlélni és elpusztulnak.

A terápia jelenleg csak petefészekrák esetén érhető el, de a közeljövőben várhatóan alkalmazhatóvá válik hasnyálmirigy- és emlőrák esetében is.

A BRCA gének hibáját örökölni is lehet, ebben az esetben egy élethosszig tartó daganatkockázat növekedésről beszélhetünk, melynek meglétét vagy hiányát szintén fontos ismerni. A BRCA génhiba talaján kialakuló megbetegedés nagyobb valószínűséggel jár rosszabb prognózissal, ez is a korai felismerés mellett szól.

A laboratóriumunkban elérhető vizsgálat során a BRCA1 és a BRCA2 gén teljes kódoló részét, tehát mindazon régióját vizsgáljuk, melyekről ismert, hogy befolyásolják a terápiára adott válaszreakciót (BRCA 1 és BRCA 2 összes exon).

A vizsgálat ára 149.000 Ft (az örökletes hajlam vizsgálatára, vérből, Breaston-BRCA vizsgálat), illetve 299.000 Ft (daganatszövetből).

A vizsgálat átfutási ideje a vérminta vagy szövettani minta kézhezvételétől: maximum 14 munkanap.
PentaCore Laboratórium
Budapest, VIII. ker.
Csomag azonosító
UB-42-33
PentaCore Laboratórium
299.000 Ft
Időpontot kérek